Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu: ”În principiu, vom începe retragerea din Afganistan începând cu jumătatea anului viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a declarat sâmbătă, la Sibiu, că România salută decizia summitului de la Chicago privind retragerea din Afganistan, acesta adăugând că România va începe retragerea trupelor de la jumătatea anului viitor.

Potrivit ministrului Corneliu Dobrițoiu, după anul 2014 aliații vor mai asigura în Afganistan doar o prezență minimală, pentru instruirea forțelor de securitate afgane.

”În primul rând România salută decizia summitului de la Chicago ca începând din 2014 NATO să îndrituiască forțele afgane să-și asume responsabilități în domeniul securității.

Calendarul nostru este în curs de dezbatere cu aliații, în principiu vom începe retragerea începând cu jumătatea anului viitor, urmând ca după 2014, în deplin acord cu aliații, conform principiului împreună am intrat, împreună ieșim din Afganistan, să asigurăm o prezență minimală în scopul asigurării condițiilor de instruire și mentorshipului pentru forțele de securitate afgane”, a declarat sâmbătă, la Sibiu, ministrul Corneliu Dobrițoiu.


Ministrul Corneliu Dobrițoiu este prezent în acest week-end la Sibiu, la reuniunea comitetului militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianței, reuniune la care iau parte șefii apărării din cele 28 de state membre NATO.

”În primul rând acest format de lucru are o importanță specifică pe agenda de transformare a NATO. Aici se formulează propunerile, orientările din punct de vedere militar vizavi de agenda de agenda de transformare a NATO, legate de evoluția mediului de securitate, participarea la operații și alte aspecte care țin de dezvoltarea capabilităților aliate”, a adăugat ministrul Corneliu Dobrițoiu.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite