Ministrul Daniel Funeriu „Poate anumite lucruri nu sunt suficient explicate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent joi la Sibiu, ministrul Daniel Funeriu a afirmat că, în mod evident, situaţia din ţară este una dificilă, dar susţine că lucrurile ar fi stat mult mai rău dacă nu ar fi fost laute măsurile de austeritate.

„Poate anumite că lucruri nu sunt suficient explicate, poate că anumite lucruri nu sunt suficient înţelese, este evident datoria noastră să explicăm aceste lucruri", a spus Funeriu.

Ministrul a dat exemplu Spania şi Grecia, unde este de părere că lucrurile sunt mult mai grave, şi a susţinut că şi în România lucurile ar fi stat mult mai rău, dacă nu ar fi fost luate măsurile de austeritate.

„În mod evident România a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă până acum, în mod evident atunci când treci printr-o perioadă dificilă poate anumite că lucruri nu sunt suficient explicate, poate că anumite lucruri nu sunt suficient înţelese, este evident datoria noastră să explicăm aceste lucruri şi cred că foarte mulţi români au înţeles că măsurile extraordinar de dure pe care care am fost nevoiţi să le luăm produc astăzi efecte. Unul dintre efecte este acela că România nu este scufundată în criză, România este într-o situaţie în care putem să ne consolidăm.  

În mod evident România este într-o situaţie dificilă precum toate celelalte ţări din Uniunea Europeană, dar uitaţi-vă în Spania şomaj peste 20 la sută, uitaţi-vă în alte ţări, uitaţi-vă la Grecia care are o datorie publică uriaşă, mult mai mare decât datoria publică a României, deci faţă de situaţia în care am fi fost dacă nu am fi luat aceste măsuri România nu a intrat în niciun fel de derapaj",  a declarat Daniel Funeriu la Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite