Minihidrocentrală de cinci milioane de euro, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Compania Romenergo a câştigat la o licitaţie organizată de Institutul de Cercetare şi Productie in Electrotehnica (ICPE) Electrocond, pentru construcţia unei centrale hidrolectrice pe râul Sadu

Declaraţia a fost făcută, pentru Mediafax, de Mihai Prundianu, preşedintele şi proprietarul institutului. Alături de Romenergo, la licitaţie au mai participat Hidroconstrucţia şi CIS Gaz.
Lucrările de construcţie vor începr pe 24 ianuarie şi se vor încheia la sfârşitul lunii octombrie. Valoarea este estimată la 21,2 milioane de lei, fără TVA, iar minihidrocentrala va avea o capacitate de 2,2 MW.
Prundianu a solicitat fonduri europene pentru construcţia hidrocentralei, astfel că a fost obligatorie licitaţia prin SEAP şi prezenţa în comisia de selecţie a reprezentanţilor Ministerului Finanţelor. „Dacă nu vom primi banii, vom finanţa investiţia din credite bancare şi surse proprii", a adăugat Prundianu, care crede că investiţia va fi recuperată în 8 - 9 ani.
ICPE Electrocond intenţionează să construiască şase centrale hidroelectrice, care să însumeze o putere totală instalată de 12 MW.
Romenergo Bucureşti este controlată de Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite