Mii de sibieni aşteptaţi la Slujba de Înviere din muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţia luminii aduse în Sibiu din Muzeul din Dumbrava Sibiului se v păstra şi anul acesta. Primăria, Tursib şi Complexul Naţional Muzeal Astra au făcut toate pregătirile pentru ca mii de credincioşi să ia lumină din Dumbrava Sibiului.

CITIŢI ŞI:

Programul Catedralei Mitropolitane din Sibiu în Săptămâna Mare

Cum lucrează Sibiul de Paşte. Vezi programul magazinelor, autobuzelor şi al farmaciilor

Autobuze nocturne în programul de circulaţie al Tursib de Paşte

Complexul Naţional Muzeal Astra aşteaptă şi anul acesta în jur de trei mii de sibieni la Slujba de Înviere oficiată în Biserica din Bezded din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Porţile muzeului se vor deschide la ora 23.30, moment în care ar trebui să ajungă şi primele autobuze din Sibiu, puse la dispoziţie de Tursib. Biserica de lemn din Bezded a fost construită în 1754, transferată în Dumbrava Sibiului în 1990, şi este considerată o capodoperă a artei şi meşteşugului  tradiţional românesc.

“Ca în fiecare an, Slujba de Înviere va fi oficiată în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, la Biserica din Bezded. Accesul vizitatorilor se va face pe poarta 1 si pe poarta de la Biserica din Bezded, începand cu orele 23.30”, a declarat Ovidiu Baron, purtătorul de cuvânt al CNM Astra.

Curse speciale

Pentru cei care nu dispun de maşină persoanlă, din Sibiu în Muzeul în aer liber se va putea ajunge sâmbătă noaptea cu autobuzul numărul 13. Tursib a anunţat că autobuzele pleacă de la Gară începând cu ora 23.00 şi traversează oraşul înspre muzeu din jumătate în jumătate de oră, până la ora 04.00 dimineaţa, când se vor retrage.

Sens invers plecările şi sosirile se vor face din alveola amenajată pe drumul Sibiu – Răşinari, pe partea opusă intrării în muzeu. Cu această ocazie muzeul în aer liber va fi luminat într-un mod special.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite