Micuţii din grădiniţele sibiene descoperă lumea cu Discovery Box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima trusa Discovery Box a ajuns la Sibiu la Gradinita nr.42.  Fundatia Siemens Stiftung încearca astfel sa stimuleze curiozitatea micutilor din mediul prescolar printr-un mod interactiv de a descoperi mediul înconjurator.

CITIŢI ŞI:

Siemens face câte o donaţie fiecărei grădiniţe din Sibiu. 38 în total

Fiecare Discovery Box contine becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corupui uman si multe altele. Copilasii pot, cu ajutorul acestor truse, sa faca 22 de experimente stiintifice în domeniul electricitatii, energiei, mediului înconjurator si sanatatii.

Copilasii au fost extrem de încântati sa probeze pe viu fiecare dintre cele 22 de experimente care le pot face.

La predarea primei truse, la Sibiu, au fost prezente si autotitatile locale.

„ Suntem  bucurosi de sprijinul pe care îl primim din partea Fundatiei Siemens Stiftung. Copii, principalii beneficiari ai proiectului, vor avea posibilitatea sa învete într-un mod interactiv despre stiinta si despre fenomenele care au loc în jurul lor.”, spune primarul Sibiului Klaus Iohannis.

În total, fundatia Siemens Stiftung va dona 100 de astfel de truse în gradinite din Sibiu si Bucuresti.

„Prin aceasta donatie în Sibiu, dorim sa ne întarim angajamentul nostru global pentru educatia în domeniul stiintelor”, spune Ulrike Wahl, director executiv al Siemens Stiftung.

Discovery Box este folosit în întreaga lume în cadrul unor proiecte regionale. Acestea au fost create de cptre Science-Lab, Germania, un pionier în educatia stiintifica a copiilor mici.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite