Meşterii fierari şi-au dat întâlnire în Dumbrava Sibiului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii i-au putut admira pe meşteri făcând manual obiecte din fier forjat. Manifestarea de astăzi este inclusă în „Atelierul de fierărie tradiţională”, eveniment care a debutat marţi la Sibiu şi se încheie astăzi.

Citiţi şi:

Nedeia de Sf. Ilie în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Investiţii de 800.000 de euro în Dumbrava Sibiului

Fierar cu state vechi, Matei Gabor a venit la Sibiu din comuna braşoveană Viscri. Munceşte în atelierul de fierărie de 20 de ani, şi a deprins tainele meseriei din familie, de la bunicul său.

Îşi aminteşte răzând de prima realizare în domeniu, pe când avea doar 11 ani. „Am făcut o potcoavă cu colţurile invers, şi atunci mi-a spus bunicul că nu o să fiu meseriaş, şi m-a scos afară din atelier”, povesteşte Matei Gabor. 

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA ÎNTÂLNIREA FIERARILOR

Astăzi, încă mai potcoveşte cai, dar lucrează şi cu arhitecţi pentru diferite elemente din fier forjat. Face balamale, clanţe, garduri din fier forjat, scocuri, dar şi corpuri de iluminat.

Pentru o potcoavă, clientul scoate din buzunar 20 de lei, o pereche de balamale costă între 25 şi 150 de lei iar o încuietoare porneşte de la 300 de lei şi poate ajunge până la 700 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite