Mese pliante pentru producători, în pieţele din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va amplasa pentru producătorii din judeţul Sibiu mese pliante în pieţele din municipiu, unde aceştia îşi vor putea vinde produsele fiind scutiţi de taxa de rezervare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, prin montarea meselor se doreşte încurajarea producătorilor autohtoni să-şi vândă produsele în pieţele din municipiu.

Mesele pliante destinate producătorilor de legume şi fructe vor fi puse la dispoziţia producătorilor din 16 iulie. 40 de mese vor fi amplasate la Piaţa Cibin, 20 la Piaţa Rahova şi 5, în piaţa din Vasile Aron. În funcţie de cerere, numărul de mese poate fi suplimentat.

“Producătorii autohtoni sunt bineveniţi în pieţele sibiene, fiind foarte căutaţi şi de cumpărători. Prin acest proiect însă, dorim să îi încurajăm într-o şi mai mare măsură organizându-le acest sector special şi scutindu-i de taxa de rezervare a meselor” a spus primarul Klaus Iohannis.

Taxa de rezervare de care sunt scutiţi producătorii variază în funcţie de piaţă, fiind de 125 de lei pe lună în piaţa din Vasile Aron, 250 de lei pe lună în Piaţa Rahova şi 375 de lei pe lună în Piaţa Cibin.

Producătorii din judeţul Sibiu vor face dovada calităţii lor de producător prin intermediul certificatului emis de primăria unde se află pământul cultivat şi vor plăti doar taxa pentru ocuparea mesei respective

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, această taxă este de 12 lei pe zi în cazul meselor pliante.










Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite