Membrii comisiei sibiene de handicap vor fi schimbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu sunt hotărâţi să ia măsuri împotriva angajaţilor Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, care şi-au atribuit certificate de handicap, deşi sunt perfect sănătoşi.



Ei au decis ca pe 28 octombrie, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei ce Consiliu Judeţean (CJ), modificarea componenţei comisiei. Rezultatul controlului de la Ministerul Muncii Familiei si Protecţiei Sociale i-a revoltat pe reprezentanţii CJ-ului „O cunosc pe doamna preşedinte a comisiei , dar nu ştiam până acum că are certificat de handicap. Nu mi se pare că ar avea un handicap. Eram convins, şi sunt încă,de faptul că aceasta îşi desfăşoară activitatea în plenitudinea facultăţilor fizice şi mintale”, spune Nicola Iordan, secretat al Consiliului Judeţean Sibiu.Tot acesta a adăugat că membrii comisiei care şi-au atribuit ilegal certificate, riscă măsuri disciplinare dintre cele mai drastice.

Decizia vine după ce, săptămâna aceasta Ministerul Muncii Familiei si Protecţiei Sociale a verificat activitatea Serviciului de Evaluare Complexa pentru persoane adulte cu handicap. De departe cea mai revoltătoare concluzie a fost aceea că mulţi dintre cei care ar fi trebuit să verifice dosarele persoanelor cu handicap, şi-au eliberat certificate pentru diferite grade de handicap, deşi sunt perfect sănătoşi. „Tot personalul din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă pentru persoanele adulte cu handicap, inclusiv şeful de serviciului, beneficiază de certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, valabilitate permanent”, spune spune Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.


Şi asta, pentru a beneficia de toate facilităţile pe care le primesc bolnavii; indemnizaţia de până la 293 de lei, scutirea de la impozite pe venit, scutire de la plata impozitelor pe terenuri sau proprietăţi precum şi bilete gratuite de transport urban şi interurban.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite