Sibiu: Iulian Meianu, mândria de a fi oltean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Meianu trăieşte în Sibiu de mult timp şi lucrează ca poliţist dar n-a uitat niciodată dragostea pentru echipa Universitatea Craiova, campioana unei mari iubiri.

Are 38 de ani, soţie şi două fete adolescente, trăieşte şi lucrează la Sibiu dar simte olteneşte şi iubeşte echipa de fotbal Universitatea Craiova la fel de multe ca în copilărie. Iulian Meianu este poliţist la Siguranţă Publică şi spune că faptul de a fi un reprezentant al legii nu contravine în niciun fel calităţii de suporter al uni echipe de fotbal. „Datorită meseriei, trebuie să am un comportament adecvat şi în societate. Am un cod etic pe care trebuie să-l respect“, explică scurt Iulian Meianu.

Este în asociaţia de suporteri Blue Angels
Este membru fondator al Blue Angels, unul dintre fan-cluburile oficiale ale Universităţii, şi nu pierde niciun meci al echipei sale favorite. „Mergem la meci în mod organizat, avem întâlniri cu jucătorii, suntem recunoscuţi de clubul Universitatea Craiova. Blue Angels este asociaţia suporterilor „U. Craiova“ din judeţele Sibiu, Vâlcea şi Gorj, am înfiinţat-o în 2007 din iubirea pe care o purtăm celei mai frumoase echipe de fotbal din România. Cel care conduce clubul este un preot din Vâlcea. Înainte să facem asociaţia mergeam pe stadionul Ion Oblemenco şi stăteam la peluză, unde era galeria. Dar nu-mi convenea să bat drumul de la Sibiu la Craiova ca după cinci minute de meci să fiu evacuat împreună cu galeria, în semn de protest. Acum  stăm la tribună, sub stemă, şi sunt meciuri la care ne strângem şi trei mii de membri Blue Angels. Această echipă a ajuns să nu mai aibă decât câţiva suporteri în oraşul Craiova, iar fanii din alte oraşe ale ţării să fie mult mai mulţi“, declară Iulian „Mancini“ Meianu.

Familia îl însoţeşte la meciuri
Iulian este însoţit pe stadion de soţie şi cele două fete, Iulia şi Cătălina, care se costumează în culorile Ştiinţei cu mare entuziasm. „Noi mergem în familie la meci, avem tricouri pentru toată lumea, treninguri, pălării, fulare. Chiar şi părinţii mei au devenit suporteri. Soţia coase steagurile, fetele ştiu totul despre echipă şi chiar înjură pe stadion. Acolo este permis, doar acolo“, precizează râzând suporterul. Şi apartamentul este fan „U. Craiova“, mobila din bucătărie este alb-albastră, ceşcuţele de cafea sunt ştanţate cu sigla Universităţii, draperiile din living sunt albastre şi toată casa scărilor ce duce spre mansarda locuinţei este decorată cu materiale încă din perioada Craiova Maxima. Iar autograful lui Balaci este la loc de cinste.

„Balaci este idolul meu, pentru că avea plete, avea tupeu, era un jucător care stârnea admiraţie. I-a plăcut să fie un învingător“, mai spune omul. Aşa este şi Iulian, un învingător. A practicat fotbalul de performanţă în adolescenţă şi a renunţat din cauza unei accidentări la schi. De atunci şi-a dat seama că poate fi un suporter foarte bun şi a fost alături de Ştiinţa în toate momentele grele ale echipei. „Mergem pe stadion când le e greu. Când ajung sus, putem vedea meciurile de acasă, la televizor“, conchide Iulian.

Citeşte multă istorie
„Mă fascinează istoria României, citesc des astfel de cărţi. Mai îmi place să strâng toate cărţile care se scriu despre Universitatea, îmi place să le ştiu toată istoria. Şi citesc şi istoria duşmanilor, ca să ştiu cum să-i contrazic în discuţii. Am mulţi prieteni şi cunoştinţe suporteri Dinamo“, explică zâmbind omul.

Normal, anti-dinamo
„Dinamoviştii sunt cei mai urâţi dintre pământeni, urăsc modul cum ei şi Steaua şi-au construit istoria. A fost şi o nuntă la care eram naş de la care am plecat pentru un meci cu Dinamo“, declară Iulian Meianu.

Întrebări şi răspunsuri
Unde va fi „U. Craiova“ în cinci ani?

În Cupele Europene. Trebuie. Suferim prea mult, suntem ca poporul evreu, deţinem adevărul absolut, dar suntem asupriţi. Când erau aproape să se califice, chiar vorbeam cu familia că o să amanetăm tot aurul din casă ca să mergem la meciuri. Financiar vorbind, am răsuflat uşuraţi că nu s-au calificat.
Pe când un sediu al clubului Blue Angels în Sibiu?
Am vrut să facem, dar ar fi nevoie de ceva mai mulţi bani pentru amenajare. Deocamdată ne strângem la mine acasă sau la un coleg de club, pe bulevardul Mihai Viteazu.

Profil
Născut:
22 mai 1970, Râmnicu-Vâlcea
Studii: Şcoala de Subofiţeri Câmpina
Familie: Căsătorit, are doi copii

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite