Medicul din Sibiu care a trimis o fată acasă cu splina ruptă a primit doar o mustrare de la Colegiul Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de cinci luni de când un medic din Sibiu a trimis acasă o tânără cu splina ruptă, fără să-i facă investigaţii şi cu recomandarea să-şi cumpere unguent şi nurofen, Colegiul Medicilor s-a pronunţat în acest caz.

Pe 11 aprilie,. Andreea Florea a fost implicată, împreună cu prietenul ei, într-un accident de motocicletă. Tânăra susţine că după accident a fost trimisă de două ori acasă de la Urgenţă cu recomandări, chiar dacă ea avea splina ruptă. A doua zi, a fost dusă cu salvarea la spital şi a ajuns direct pe masa de operaţie.

„Nu m-a ţinut sub supraveghere, m-a trimis acasă, mi-a dat să iau nurofen şi unguent, seara am avut dureri, n-am putut să dorm toată noaptea, de dimineaţă când m-am trezit din pat am leşinat, mama a crezut că de la faptul că n-am mâncat nimic, mi-a dat să mămânc, am mers la baie, am căzut jos din nou, apoi a venit SMURD-ul, m-a luat de aici, aveam nişte dureri îngrozitoare de burtă, şi când am ajuns din nou la Urgenţă m-au dus direct în sala de operaţie”, a povestit la momentul respectiv Andreea Florea, tânăra în vârstă de 18 ani rănită în accident.

Acuzații grave de neglijență, la spitalul din Sibiu

Familia a sesizat imediat conducerea spitalului şi Colegiul Medicilor. Comisia de Etică a unităţii sanitare s-a pronunţat în luna aprilie, şi a considerat că medicul merită doar un avertisment, fiind la prima abatere.

La mai bine de cinci luni, Colegiul Medicilor a luat în sfârţit o decizie în acest caz. Şi de data aceasta, medicul a scăpat cu o simplă mustrare.

„Decizia luată de Colegiul Medicilor împotriva doamnei doctor este de mustrare. Mă nemulţumeşte, eu nu consider că decizia luată este corectă atâta timp cât viaţa fiicei mele a fost pusă în pericol şi n-a primit primul ajutor, de care trebuia să beneficieze un pacient care ajunge la Spitalul de Urgenţă”, spune extrem de revoltată Claudia Florea, mama Andreei.

VIDEO Pacient mort după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu

Femeia spune că fiica ei s-a recuperat greu, şi că următorul pas pe care îl va face va fi să-şi caute dreptatea în instanţă. Va cere daune morale şi materiale, inclusiv retragerea dreptului la liberă practică pentru doctoriţa pe care o consideră vinovată.

Caz şocant la Sibiu. A ajuns la spital tăiat la mână şi a ieşit în sicriu

„O să o dau în judecată pe doamna doctor, nu o să iert această faptă. Foarte grea a fost recuperarea după operaţie, nici acum nu este ok, are coşmaruri noaptea, tresare, dacă merge un pic mai mult o doare burtica, întra-adevăr se trăieşte fără splină, depinde de organismul fiecăruia, pot apărea complicaţii în decursul vieţii”, adaugă Claudia Florea.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite