Medicii veterinari au confiscat porcul de Crăciun al unei familii sibiene. Fusese adus de la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porcul va fi adus la muzeu gata sacrificat
Porcul va fi adus la muzeu gata sacrificat

În cursul zilei, la laboratorul de diagnostic din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a fost diagnosticat cu trichineloză, un porc sacrificat în gospodăria cetăţenei M. A. cu domiciliul în municipiul Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Caltaboşi, cârnaţi şi pomana porcului în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

DSV Sibiu a amendat opt comercianţi de carne. Vezi ce recomandă medicii veterinari!

În urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali, s-a constatat că animalul a fost achiziţionat din judeţul Vaslui şi nu s-a consumat carne provenită de la acest porc înainte de examenul care a comfirmat boala. Inspectorii veterinari au comfiscat întreaga cantitate de carne şi organe, respectiv 80 kg. şi a fost predată la unitatea Protan, pentru distrugere.

În judeţul nostru, au mai fost diagnosticaţi cu Trichineloză în acest an, 3 capete mistreţi, doi urşi şi încă un porc domestic. sacrificat la data de 28.09.2010, în gospodăria cetăţeanului S.V. din localitatea Hoghilag, situaţie în care de asemenea a fost comfiscată întreaga cantitate de carne şi organe rezultată (180 kg.) şi predată la unitatea specializată, pentru distrugere.

În cazul animalelor domestice comfiscate sau ucise în scopul asanării unor boli transmisibile, medicul veterinar oficial arondat zonei respective, va întocmii documentaţia specifică pentru despăgubirea contravalorii de piaţă a animalelor în cauză, comform H.G. 1.214 / 2009 care se efectuează prin D.S.V.S.A. Sibiu.   

Pentru a prevenii îmbolnăvirea populaţiei consumatoare de carne şi preparate derivate, după sacrificarea porcilor domestici, sau vânat sălbatic (mistreţ, urs) proprietarul sau consumatorul are obligaţia să solicite medicului veterinar examinarea cărnii, în special pentru diagnosticul trichinelozei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite