Medicii somaţi să securizeze calculatoarele şi fişele personale ale pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică s-au răzgândit, petru a treia oară, în cazul listelor cu pacienţi, apărute pe internet.

CITIŢI ŞI:

Fişele medicale a sute de pacienţi din Sibiu, circulă pe internet

50 de lei, consultaţiile la medicul de familie

DSP Sibiu s-a răzgândit: Anchetă în cazul fişelor medicale de pe internet

Aceştia spun că vor cere Colegiului Medicilor Sibiu să preia cercetarea cazului, ţinând cont de faptul că acest organism constituie organizaţia profesională a medicilor din România. Între timp, vor trimite atenţionări medicilor de familie, ca să îşi securizeze datele.

„Vom trimite adrese de atenţionare în legătură cu necesitatea adoptării unor măsuri de securizare a datelor cu care lucrează şi respectarea legislaţiei în domeniu, pentru a evita pe viitor astfel de evenimente neplăcute”, a explicat Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP.

În altă ordine de idei, dacă se va dovedi că medicul a fost cel care a divulgat datele pacienţilor săi şi a făcut-o cu bună ştiinţă atunci acesta este şi de puşcărie. „Divulgarea, fară drept, a unor date, de către acela căruia i-au fost încredinţate, sau de care a luatcunoştinţă în virtutea profesiei ori funcţiei, dacă fapta este de natură a aduce prejudicii unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală” se arată în răspunsul unei solicitări a Adevărul de Seară, din partea IPJ Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite