Măturile ţiganilor din Prislop curăţă străzile olandezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşteşugul vechi de sute de ani al ţiganilor din Prislop a ajuns celebru în localitatea olandeză Deventer. Ultima dată, olandezii din Deventer au venit la Prislop în primăvara acestui an, şi au plecat cu 200 de mături de nuiele făcute de localnici.

Citiţi şi:

Trăiesc ca-n Evul Mediu,într-o sărăcie lucie,în bordeie

Rezerve de lux pentru mămici şi pitici,la Pediatrie


Drumul de acces în cătunul care ţine de comuna Răşinari este îngust, dar accesibil. De ceva timp, cărarea de pământ pe care altădată urcai greu a fost asfaltată pe bani europeni, iar amintirile cu maşini împotmolite în noroi, în coasta dealului, sunt istorie.
80 de case numără Prislopul, ascunse sub deal, şi indiferent de anotimpul în care îi treci pragul te întâmpină aceeaşi copii veseli, împrăştiaţi pe uliţa îngustă. În casa lui Nea Florin, cum îl ştie tot satul, liderul celor 80 de familii de romi din Prislop, meşteşugul măturilor e vechi iar stăpânirea lui e literă de lege pentru toţi bărbaţii din familie, indiferent dacă mai fac şi altceva.

CITIŢI CUM AU AJUNS ŢIGANII DIN PRISLOP SĂ VÂNDĂ MĂTURI ÎN OLANDA ROMAN ÎN SĂPTĂMÂNALUL ADS SIBIU PE CARE ÎL GĂSIŢI DE ASTĂZI LA CHIOŞCURI 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite