Maternitatea Sibiu a ajuns la 0,3 la sută rată a mortalităţii. Astăzi a primit un aparat ultramodern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că noul sistem de ventilaţie va spori şansele la viaţă ale nouă-născuţilor prematuri.

CITEŞTE ŞI:

Sistem de ventilaţie unic în România, donat Maternităţii din Sibiu

Maternitatea din Sibiu verificată la sânge de Pompieri şi DSP

"Eu am născut în Braşov  tocmai din pricina condiţiilor din maternitatea Sibiu"

În ultimii 15 ani rata mortalităţii în rândul nou-născuţilor prematuri a scăzut în Maternitatea Sibiu cu aproape 50 de la sută. Anul trecut Maternitatea sibiană a avut o rată a mortalităţii de doar 0,3 la sută, în scădere de la unu la sută, cât se înregistra în anul 2007.

Toţi medicii Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Sibiu spun că o mare parte din merite pentru cifrele de mai sus le au aparatele moderne. Iar aparatul -  sistem de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie - primit ieri ca donaţie, va aduce o şansă în plus nou-născuţilor din judeţul Sibiu.

„Acest aparat foloseşte o tehnică foarte nouă şi în ţară suntem printre primele maternităţi care avem acest tip de aparat. Avantajul lui este că foloseşte presiuni joase, ceea ce ne ajută în reducerea complicaţiilor, copilul se face bine mai repede iar durata de spitalizare este mult mai mică”, a declarat dr. Ecaterina Olariu, şeful şecţiei Neonatologie din Spitalul Judeţean Sibiu. Noul aparat a fost primit ca donaţie de la Compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri”.

image

Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi reabilitată cu patru milioane de euro

Prin această campanie vor mai primi donaţii similare alte 10 maternităţi din ţară. Valoarea totală a celor 14 aparate pentru nou-născuţi se ridică la 1.300.000 de lei. Noul aparat a şi fost pus la treabă încă din prima zi de la primire.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite