Măsuri dure la spitalul din Sibiu, după ce o fată a fost trimisă acasă cu splina ruptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Florea si mama ei, Claudia Florea
Andreea Florea si mama ei, Claudia Florea

Măsuri extrem de dure au fost luate marţi, la cea mai mare unitate sanitară de stat din judeţul Sibiu, după ce familia unei tinere rănită într-un accident de motocicletă a făcut plângere şi a solicitat demararea unei anchete.

Pe 11 aprilie,. Andreea Florea a fost implicată, împreună cu prietenul ei, într-un accident de motocicletă. Tânăra susţine că după accident a fost trimisă de două ori acasă de la Urgenţă cu recomandări, chaiar dacă ea avea splina ruptă.

A doua zi, a fost dusă cu salvarea la spital şi a ajuns direct pe masa de operaţie.

„Nu m-a ţinut sub supraveghere, m-a trimis acasă, mi-a dat să iau nurofen şi unguent, seara am avut dureri, n-am putut să dorm toată noaptea, de dimineaţă când m-am trezit din pat am leşinat, mama a crezut că de la faptul că n-am mâncat nimic, mi-a dat să mămânc, am mers la baie, am căzut jos din nou, apoi a venit SMURD-ul, m-a luat de aici, aveam nişte dureri îngrozitoare de burtă, şi când am ajuns din nou la Urgenţă m-au dus direct în sala de operaţie”, poveşteşte Andreea Florea, tânăra în vârstă de 18 ani rănită în accident.

Extrem de revoltaţi, părinţii fetei au sesizat direcţiunea spitalului, iar în cursul zilei de marţi, 24 aprilie, al unitatea sanitară cazul a fost discutat într-o comisie de etică şi deontologie medicală. 

„În ceea ce priveşte pacienta implicată în accidentul rutier din 11 aprilie, comisia a hotărât ca unuia dintre medicii implicaţi să i se suspende contractul individual de muncă întrucât este necesară continuarea cercetării disciplinare. Medicul va avea contractul de muncă suspendat pe perioad cercetării disciplinare, până la finalizarea acesteia. În ceea ce priveşte celălalt medic implicat în acest caz, s-a hotărât sancţionarea cu avertisment”, spune Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Medicul care s-a ales cu contractul de muncă suspendat, Cotizo Draia, primul care a văzut-o pe Andreea la Urgenţă, spune că aşteaptă acum rezultatele cercetării.

„La momentul când a venit la mine nu avea niciun semn clinic care să indice o ruptură de splină. Nu vroia să fie consultată, vroia să fie cu prietenul ei. Iar ecografia în Unitatea Primiri Urgenţe nu se cere dacă nu ai absolut nicio suspiciune de lovitură la nivel de abdomen”, spune medicul Cotizo Draia, cel căruia i-a fost suspendat contractul de muncă.

Medicul la care fac referire părinţii fetei, Daniela Ţăran, care a văzut-o pe Andreea de două ori şi care a primit avertisment nu a a putut fi contactat.

Vor să meargă până în instanţă

Mama fetei spune că au depus reclamaţie şi la Colegiul Medicilor, că decizia spitalului nu-i mulţumeşte şi că sunt hotărâţi să nu se oprească aici şi, dacă e nevoie, să meargă până în instanţă.

„Nu sunt mulţumită de decizia care a fost luată astăzi. Din câte am înţeles eu, sunt doi medici, eu aveam cunoştinţă doar de un singur medic. De acum încolo, o să merg pe mâna organelor competente. Atâta timp cât unul are contractul desfăcut, trebuia şi celălalt să fie la fel ca şi primul, pentru că aceeaşi culpă s-a făcut în ambele cazuri, atât primul medic cât şi al doilea medic ”, spune Claudia Florea, mama Andreei Florea. 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite