Măsuri dispuse de Ministerul Muncii la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap

Ministerul muncii a dispus luarea unor măsuri urgente la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

Decizia vine după ce oficialii ministerului au descoperit o mulţime de nereguli în activitatea Comisiei de Handicap.

Surse neoficiale susţin că mai mulţi angajaţi ai DGASPC Sibiu şi-au atribuit ilegal certificate de handicap, pentru a beneficia de facilităţile pe care le au aceste persoane, deşi nu suferă de niciun handicap.

DGASPC Sibiu a făcut publice, în urmă cu puţin timp, măsurile pe care ministerul muncii a dispus a fi luate în cel mai scurt timp.

Printre acestea se numără: începerea demersurilor pentru înfiinţarea Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, identificarea în cadrul structurii proprii a specialistilor pentru respectarea prevederilor, reevaluarea din punct de vedere administrativ a tuturor dosarelor şi reevaluarea persoanelor din cadrul DGASPC care deţin certificate de încadrare în grad de handicap de către Comisia Superioară.

Din 128 de angajaţi ai DGASPC Sibiu se pare că 23 au certificate de handicap şi beneficiază de facilităţile pe care le conferă acest „statut“. Printre acestea se numără ajutorul bănesc, scutirea de la plata impozitelor pe teren, gratuitate pe mijloacele de transport şi multe altele.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite