Martin Bottesch: „ Varianta comasării Spitalului Judeţean cu Spitalul TBC ar fi ultima la care ne gîndim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean va hotărî ce demersuri va întreprinde după ce a primit confirmarea clasificării Spitalului TBC în categoria a V-a, fapt care pune în pericol şi clasificarea de nivel II a Spitalului Judeţean.

Citiţi şi:

Control la Spitalul Judeţean,la cererea ministrului sănătăţii

Ministrul sănătăţii il critică pe managerul Spitalului judeţean Sibiu: declaraţiile sale sunt iresponsabile!

Încadrarea TBC-ului pe nivel V pune în pericol Spitalul Judeţean, care are în prezent nivel II cu plan de conformare, ceea ce înseamnă că, pentru a se menţine în această categorie, mai are de îndeplinit anumite condiţii, lucru care trebuie realizat până la finele acestui an.

„Planul de conformare care trebuie realizat până la sfârşitul acestui an prevede ca spitalul ori să aibă toate secţiile care sunt prevăzute pentru categoria a II-a, ori în rază de 5 kilometri să existe anumite secţii , în cazul nostru este vorba de pneumoftiziologie, iar spitalul respectiv să aibă cel puţin categoria a treia.  Fiind încadrat în categoria a cincea, această condiţie nu este satisfăcută. La ora actuală, dacă nu se va schimba legislaţia, este foarte greu dacă nu imposibil pentru Spitalul Judeţean să realizeze planul de conformare”, spune Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi întreprinse o serie de demersuri care ar putea duce la rezolvarea situaţiei, varianta comasării celor două unităţi sanitare neffind una agreeată de către Consiliul Judeţean.

„Dorim să purtăm un dialog cu ministerul în continuare, să explicăm această situaţie, şi eu sper că se va mai modifica şi legislaţia, bănuiesc că sunt şi alte situaţii similare în ţară, şi numai astfel se poate realiza acest plan sau se poate reveni asupra ordinului de a clasifica spitalele de TBC în categoria a V-a.

Această variantă (a comasării, n.r.), sigur, ar fi ultima la care ne gândim, întrucât am considerat, şi aceasta este şi fundamentat, că dacă se comasează spitalele atunci managementul va fi foarte greu pentru că şi la ora actuală Spitalul Judeţean este foarte greu de gestionat, dacă s-ar mai adăuga un alt spital la acesta ar fi şi mai dificil de gestionat şi credem că ar suferi calitatea actului medical”, a mai spus Bottesch.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite