Sibiu: Raliul Marpodului a strâns 15 căruţe la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Raliul Marpodului a strâns 15 căruţe la start
Sibiu: Raliul Marpodului a strâns 15 căruţe la start

Ineditul raliu al căruţaşilor de pe Valea Hârtibaciului, organizat pentru prima oară în toamna anului trecut, tinde să devină o tradiţie. Dovadă este numărul de participanţi înscrişi la start la finalul saptamanii trecute, 15, faţă de 8 în octombrie 2008.

Peste o mie de oameni s-au strâns pe hotarul comunei să-i admire şi să-şi încurajeze “piloţii” favoriţi în cursele de căruţe şi în probele de îndemânare în strunirea cailor înhămaţi. Cei mai buni căruţaşi şi implicit cei mai buni cai s-au întrecut atât pentru faimă cât şi pentru premiile puse la bătaie, saci cu ovăz, hamuri, căpestre pentru cai şi perii de ţesălat. Dacă traseul dificil pentru care au existat şi hărţi, le-a dat mult de furcă vizitiilor, caii îndărătnici i-au scos pe unii din răbdări. În final, după jurizare, nimeni nu a fost nedreptăţit, iar cei mai pricepuţi căruţaşi de pe Valea Hârtibaciului şi-au luat premiile de care se vor bucura şi cabalinele.
A treia ediţie mai dificilă
Ideea concursului îi aparţine Danielei Golisch, din Germania, care trăieşte la Marpod de câţiva ani.. “Mi-a venit această idée după ce am văzut astfel de surse în Germania. M-am gândit că de ce să nu avem şi aici aşa ceva şi să vină lumea să se distreze” a spus iniţiatoarea concursului.
De la anul, concursul va lua amploare pentru că organizatorii se gândesc la probe mai dificile, cu mai multe obstacole faţă de probele din acest an, care au constat în slalom, parcare cu spatele, traseu de trap şi viteză.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite