Maria Oprea ajută studenţii să îşi aleagă viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentă la Facultatea de Psihologie, Maria este membră AIESEC şi spune că înscrierea în asociaţia internaţională i-a adus multiple beneficii şi oportunităţiClick pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Maria a ştiut încă din clasa a VII-a ce îşi dorea să facă. A terminat liceul şi s-a înscris la Facultatea de Psihologie pentru că, spune ea, s-a simţit întotdeauna atrasă de latura umană şi a încercat, de fiecare dată când a avut ocazia, să îi ajute pe cei din jurul său.

Originară din Reghin, tânăra a ales Sibiul pentru studiile universitare. Odată ajunsă aici, a simţit însă nevoie de a face ceva suplimentar, pe lângă cursurile de la facultate, iar aşa a ajuns să se înscrie în asociaţia internaţională studenţească AIESEC. „  Sunt membră a asociaţiei de mai bine de un an şi pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Este o completare extrem de benefică a cursurilor învăţate la facultate, întrucât mi s-a oferit oportunitatea de a pune în practică toate cursurile teoretice“ spune Maria.

Ca într-o familie

La mai bine de un an de când este membră în organizaţie, Maria a ajuns să lucreze pe două departamente şi spune că îii place foarte mult ceea ce face. Alături de colegii din AIESEC, se simte ca într-o mare familie, în cadrul căreia a avut şansa de a învăţa foarte multe lucruri noi. Tânăra coordonează atât departamentul de resurse umane al asociaţiei, cât şi pe cel care oferă persoanelor tinere oportunitatea de a-şi alege un stagiu internaţional.

„ Unul dintre scopuri este acela de a menţine o comunicare eficientă în cadrul organizaţiei. Ne ocupăm de recrutarea noilor membri, motivarea şi pregătirea lor. În plus, ne asigurăm că oamenii care vor să facă un stagiu de pregătire fac alegerea cea mai potrivită pentru ei, astfel încât să îl ajute pe viitor“, explică Maria, chiar ea având ocazia să facă un astfel de stagiu internaţional.

A prins gustul experienţelor internaţionale

În vara acestui an, tânăra a pretecut şase săptămâni în Polonia şi spune că experienţa de acolo a fost inedită. Oamenii pe care i-a întâlnit acolo şi experienţele prin care a trecut i-au plăcut atât de mult, încât nu s-ar mai fi întors în ţară. „ Stagiul a avut loc în perioada august- septembrie, timp în care am fost asistent social pentru copiii cu dizabilităţi de la o fundaţie poloneză. Chiar dacă lucrul cu copiii a fost destul de dificil, întrucât era un program strict  şi anumite reguli ce trebuiau respectate, a fost o experienţă inedită, nu m-aş mai fi întors de acolo. Oamenii aceia ştiu să te aprecieze, şti privit altfel. Ceea ce m-a surprins într-un mod plăcut a fost că polonezii au o părere foarte bună despre România, erau încântaţi de fiecare dată când le spuneam din ce ţară provin“, a spus tânăra, care a prins gustul experienţelor internaţionale. „ Nu aş refuza niciodată oportunitatea de a mai merge într-un astfel de stagiu şi mi-aş dori foarte mult să ajung în Turcia“, adaugă tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales Sibiul pentru aţi continua studiile?

Aveam de ales între Sibiu, Braşov şi Timişoara şi am ales Sibiul deoarece m-a atras din perspectiva viitorului.
Ce îţi place, cel mai mult, la Sibiu?
Zona centrală este extrem de frumoasă, este ca din filme. În plus, oamenii sunt foarte prietenoşi, calzi şi deschişi.
Au apărut şi oferte de muncă, de când eşti membră AIESEC?
Da, am avut o ofertă să lucrez ca recruter în Bucureşti, însă postul se adresa doar persoanelor din anul III de facultate. Sunt convinsă că oferte vor mai fi, aşa că aştept să văd ce îmi rezervă viitorul.

Ce-i place

Mariei îi place foarte mult să facă fotografii, să călătorească să resolve mistere şi să realizeze cât mai multe lucruri observabile, cu propriile puteri. Cititul, muzica şi dansul sunt alte pasiuni ale tinerei studente

Ce nu-i place

Fiind o persoană perfecţionistă, Maria spune că nu îi place deloc mizeria şi dezordinea. În plus, spune ea, detestă minciuna răzbunarea şi oamenii pesimişti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite