Maria Alexandra Brînză are grijă să ne ajungă plicurile acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Alexandra Brînză coordonează o echipă de poştaşi în Sibiu şi în fiecare zi are grijă ca plicurile noastre să ajungă la timp şi în siguranţă la destinaţie.

CITEŞTE ŞI:

Cea mai serioasă studentă din Sibiu

Deşi a terminat cursurile Liceului de Artă, fiind pasionată încă de mică de dans şi artele plastice, Maria Alexandra Brînză a decis să studieze mai departe la facultate Ştiinţele Economice. Mai mult decât atât, s-a angajat într-un domeniu în care zilnic lucrează cu cifre şi acte. „Pur şi simplu îmi place, îmi plac actele, cifrele, calculele, hârţogăraia, cum se zice. Mă simt o mică matematiciană înnăscută”, spune Maria. Tânăra lucrează pentru Total Post, firmă de poştă privată şi se declară foarte mulţumită de ceea ce face în fiecare zi. „Ziua mea de muncă începe la ora 08.30, întotdeauna vin cu o jumătate de oră înaintea colegilor mei poştaşi. Îmi place ca până la ora 09.00, când sosesc ei, să am totul pregătit, plicuri şi corespondenţă. Intră în atribuţiile mele zilnice coordonarea poştaşilor pe anumite rute în Sibiu, supravegherea fiecărui plic şi verificarea confirmărilor. Orice se întâmplă eu răspund de ele şi acord tot suportul necesar colegilor mai astfel încât să facem o treabă bună până la capăt”, spune Maria Brînză.

Sibiul are străzi fără nume

Un lucru mai puţin cunoscut în oraş, dar cu care Maria se confruntă în fiecare zi, este faptul că foarte multe locuinţe şi clădiri practic nu au adrese. Totul este din cauza dezvoltării imobiliare fără precedent din ultimii ani, care a făcut ca denumirile străzilor şi adresele să nu mai ţină pasul cu numărul construcţiilor noi. „Sunt foarte multe blocuri noi şi locuinţe construite recent, inclusiv străzi, care pur şi simplu nu apar pe hărţi sau în cărţile de specialitate. Avem numeroase străzi fără nume în Sibiu. Ca să vă dau un exemplu, ştiaţi că în spatele centrului comercial de pe Şoseaua Alba Iulia, la ieşirea spre Sebeş, există clădiri noi construite care nu apar pe hartă. Iar treaba mea este să mă asigur că fiecare plic în parte ajunge în mâna destinatarului. Eu zilnic informez clienţii noştri despre stadiul expediţiilor lor”, spune Maria.

Munceşte de la 18 ani

Maria lucrează de la 18 ani, după decesul mamei sale. A învăţat de la o vârstă fragedă să fie harnică şi să-şi facă treaba cu simţul responsabilităţii, aşa că atunci când vine vorba despre viitorul ei, îşi doreşte continuitate şi putere de muncă. „Total Post este în curs de dezvoltare şi sper ca peste patru sau cinci ani să am şansa de a evolua în acest post şi de a mă dezvolta profesional, implicându-mă cât mai mult. Suntem o echipă tânără şi colaborăm foarte bine. Totodată sper ca munca mea să fie aprciată pe măsură”, mai mărturiseşte Maria Alexandra Brînză. În paralel, în afara ariei profesionale, Maria speră să poată acorda cât mai mult timp pasiunii ei pentru dansul contemporan şi să vadă cât mai multe spectacole de acest gen.

Ce-i place:
„Hobby-ul meu dintotdeauna a fost şi este dansul contemporan. Am moştenit această pasiune din familie, de la unchiul meu, încă de când eram mică. Merg cu plăcere la astfel de spectacole”, spune Maria Alexandra Brînză.

Ce nu-i place:
„Cel mai tare mă deranjează momentele în care am de muncă şi mă apuc serios de treabă, adică sunt concentrată, şi începe să-mi sune telefonul. De multe ori păţesc aşa. Bineînţeles, vorbesc de telefonul personal”, mărturiseşte Maria Alexandra Brînză.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite