Mandatul de arestare al lui Ilie Carabulea va fi pus „în aplicare imediată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Județene Sibiu au primit, joi seară, mandatul de executare a pedepsei pentru omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru dare de mită, mandatul urmâns să fie „pus în aplicare imediată".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Bolteș, mandatul de executare a pedepsei va fi pus „în aplicare imediată", notează Mediafax.

„A fost primit mandatul pentru Ilie Carabulea şi acesta va fi pus în aplicare imediată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu", a declarat Balteş.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat joi din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Carpatica (BCC), după ce Înalte Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Consiliul de Supraveghere l-a ales în locul lui Carabulea, în funcţia de preşedinte al Consiliului, pe Nicolae Petria, urmând a fi convocată Adunarea Generală a Acţionarilor pentru completarea componenţei acestei structuri, potrivit unui raport transmis Bursei.
Carabulea este principalul acţionar al Băncii Carpatica. El deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu controlează 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

El a fost judecat, în calitate de asociat şi administrator al unor companii din cadrul Atlassib Holding Sibiu, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian Dumitru Cârstea - director la Liceul Carol I din Sibiu şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.

Acţiunile Băncii Carpatica sunt suspendate de la tranzacţionare pentru întrunirea unei adunări a acţionarilor. Cel mai recent schimb cu titlurile BCC a fost perfectat la 0,0594 lei, iar capitalizarea băncii este de 186,88 milioane lei (42,7 milioane euro).

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite