Manageri noi la spitalele din judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Budescu este primul vizat pentru schimbarea de la cârma spitalului judeţean. Acesta va rămâne în funcţie cel mult până pe 6 iulie. Situaţia este aceeaşi şi pentru ceilalţi manageri de spitale.

CITIŢI ŞI

Spitalul Judeţean Sibiu are datorii de 5.000.000 de lei

Budescu va mai rămâne în funcţie cel mult până marţi şi în aceeaşi situaţie se regăsesc şi directorii spitalelor de Psihiatrie sau Pneumofiziologie. „În data de 6 iulie vor fi făcute propunerile pentru membrii CA-ului la Spitalul Judeţean. Apoi noul Consiliul de Administraţie are obligaţia ca în interval de o lună de zile să se ocupe de organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager la spitalul judeţean”, a explicat Martin Bottesch.

Pentru managerul actual, Gabriel Budescu, zilele par să fie numărate, în privinţa ocupării acestei funcţii. „Vom mai vedea. Oricum Gabriel Budescu este interimar pe funcţie. Săptămâna viitoare se va şti dacă mai rămâne şi pentru perioada următoare” a spus Bottesch.

Sanitas-ul ştie ce urmează
Liderul Sindicatului Sanitas, Dan Pirnoiu susţine şi el că în perioada următoare cu siguranţă vom avea de a face cu schimbări în cadrul spitalelor. ” În acest moment toţi managerii sunt interimari, de aceea i-au şi lăsat aşa, ca să poată fi schimbaţi o dată cu descentralizarea”, spune Pirnoiu.
Cu toate acestea, Budescu este optimist în ceea ce priveşte scaunul.“ Va exista un concurs pentru ocuparea postului de manager, fiecare candidat va avea şanse egale şi cu siguranţă fiecare îşi doreşte să câştige. Eu voi participa la acest concurs şi cred că voi obţine punctaj maxim pentru  că am  pregătirea teoretică necesară şi experienţa practică în conducerea spitalului,” a declarat Dr. Gabriel Budescu, actualul manager al spitalului judeţean.

Medicii din spital, nemulţumiţi de conducere
Medicii însă sunt de altă părere. Jurgen Paul Porr, şeful secţiei de medicală I şi consilier judeţean, cataloghează activitatea actualei conduceri ca fiind una presărată cu gafe. ”Activitatea actualei conduceri o punem numi deplorabilă, numai dacă ne gândim la tăierea paturilor din spitale. E inadmisibil să faci o propunere de tăiere a 100 de paturi doar ca să dai bine la partidul care te-a pus în funcţie. Propunerea din teritoriu a venit, şi chiar dacă nu ar fi aşa, nu poţi tăia cele mai multe paturi de pe o secţie cum e medicala, unde gradul de ocupare a patului este mereu 92 la sută şi să tai pe acele secţii cu grad de 60 la sută doar, mai puţine. Pacienţii vor altepta o lună ca să fie internaţi”, apreciază Porr.

Gabriel Budescu, director de doi ani
Gabriel Budescu conduce spitalulClinic Judeţean Sibiu din 2008. În septembrie 2009 a fost înlocuit cu medicul Radu Chicea, iar la o lună repus în funcţie de Ministerul Sănătăţii. Este stomatolog de profesie şi a mai activat în cadrul Academiei Forţelor Terestre. Sub conducerea acestuia spitalul a reuşit ”performanţa” de a acumula datorii în valoare de 5 milioane de lei, după cum anunţa tocmai managerul instituţiei, de curând. Datoriile au fost acumulate, după cum afirma Budescu, datorită faptului că unităţii nu i-au fost decontate sumele ce i se cuvin pentru serviciile medicale prestate.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite