Mămicile se plâng public de discriminare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de mame din Sibiu, au trimis o scrisoare deschisă către conducerea spitalului de peditrie din oraş, în care dezvăluie problemele cu care s-au confruntat multe mămici la această unitate sanitară. Mărturisirile sunt cu adevarat cutremuratoare şi sunt legate de interzicerea internării mamelor alături de copii în spital. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile.

„Copiii ce erau internați fără mame  erau lăsați să plângă până oboseau și adormeau sărmanii,  le punea sticla spijinită pe pernuță și dacă cumva se mișcau și cădea sticla, era ghinionul lor, trebuiau să aștepte urmatoarea masa”, spune L.A., o mămică ce cu greu a obținut o rezervă și a povestit despre copiii internați fără mame, în scrisoarea deschisă.

„De două ori a fost internat până acum copilul meu și de două ori a stat singur, prima data am fost lăsată să îl văd, într-una din zile, la geam și el a plâns de mi-a sfâșiat inima. Am fost deprimată, vulnerabilă și seara era cel mai rău, fiind bântuită de întrebări precum ce face, dacă este bine îngrijit, dacă este acoperit noaptea când se dezvelește, dacă i-a fost adusă apă când i-a fost sete și mâncare, dacă a fost schimbat la timp, daca i-a ținut cineva companie măcar pentru câteva clipe și mai ales, ce a înțeles el că s-a întâmplat atunci, faptul că nu a vazut pe nimeni cunoscut, asta m-a demoralizat cel mai tare. Nu vreau să-mi mai amintesc episodul acesta, dar ori de cate ori răcește sau îl văd că se îmbolnăvește, stau cu teama să nu fie nevoie de internare”, spune altă mămică.

Şi ca să întărească cele redate în scrisoare, femeile au iniţiat şi o petiţie on-line prin care au adunat în mai puţin de o lună peste 900 de semnături prin care se cere ca mămicile să fie lăsate în spital  alături de copii.

O alta problemă ridicată de mămici a fost taxa de spitalizare, discriminatorie pentru copiii ale căror mămici nu au o stare financiară bună. „Vrem ca nici unui copil internat în Spitalul de Pediatrie Sibiu, să nu-i mai fie încălcate drepturile fundamentale, prin separarea traumatizantă de mamă”, afirmă şi Florenţa Ciocănea, una din mămicile semnatare a scrisorii.

Acuzaţii respinse
Managerul spitalului de pediatrie, Mihuţ Alexandru, a respins acuzaţiile aduse de mămici. „Am văzut scrisoarea şi petiţie. O să analizăm situaţia şi vom da un răspuns public în câteva zile. Sunt acolo acuzaţii destul de grave şi total nefondate”, a spus acesta.

Municipalitatea a promis un răspuns mămicilor la scrisoare. „Scrisoarea a fost înregistrată marţi, 31 ianuarie la registratura Primăriei Sibiu. Municipalitatea va transmite un răspuns în scris”, spune Mirela Gligore, de la biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite