Mâine are loc o simulare de cutremur urmat de un incendiu în staţiunea Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Sibiu, prin Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va pune în aplicare mâine dimineaţă la ora 9.30 un exerciţiu de alarmare publică.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Pirotehniştii au aruncat în aer o stâncă de pe Transfăgărăşan

Maşină de pompieri din Germania pentru staţiunea Păltiniş

ISU Sibiu transportă grenade, proiectile şi materiale explozibile, cu un „Papuc”

Exerciţiul are ca temă “Acţiunile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, precum şi ale forţelor de sprijin şi cooperare pe timpul producerii unui cutremur, urmat de un incendiu la o clădire cu destinaţie turistică, limitarea şi înlăturarea urmărilor acestora precum şi organizarea unei tabere de sinistraţi”.

Mobilizare amplă
Staţiunea Păltiniş a fost aleasă pentru desfăşurarea acestui exerciţiu pentru că în zonă nu s-au desfăşurat exerciţii de anvergură până în prezent, în care să fie angrenat un număr important de participanţi, dar şi pentru că zona nu impune devieri de trafic sau interacţiunea cu aglomeraţia urbană.

Anterior exerciţiului au avut loc activităţi de recunoaştere în teren, la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Sibiu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Serviciului Salvamont şi ai Crucii Roşii Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite