Sibiu: Mâine încep înscrierile la majoritatea facultăţilor din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Mâine încep înscrierile la majoritatea facultăţilor din Sibiu
Sibiu: Mâine încep înscrierile la majoritatea facultăţilor din Sibiu

Chiar dacă au scăpat de examenul de bacalaureat, proaspeţii absolvenţi de liceu nu au scăpat şi de emoţii. Pentru ei urmează o nouă perioadă dificilă, cea a admiterii la facultate. Viitorii studenţi au de ales între 82 de specializări care acoperă arii curriculare variate.

Fie că este vorba de inginerie, medicină, jurnalistică, litere, drept sau istorie, înscrierile la facultaţile din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” încep de mâine. Singura facultate care a dat startul înscrierilor mai devreme este Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna”, în cazul căreia înscrierile au început încă de vineri şi vor continua până în data de 18 iulie.
Literele, istoria, jurnalistica şi ştiinţele politice încep mâine
Absolvenţii de liceu care vor să aleagă una din specializările Facultăţii de Jurnalistică, Istorie sau Litere şi Arte trebuie să ştie că perioada de înscriere începe mâine şi se va termina în 22 iulie. Tot mâine încep şi înscrierile la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, însă în acest caz perioada de depunere a dosarelor se întinde până în 2 august.
Din 14 iulie încep înscrierile la alte trei facultăţi sibiene, respectiv Facultatea de Medicină “Victor Papilian”, perioada de înscrieri fiind până în 18 iulie, Facultatea de Ştiinţe, până în 22 iulie şi Facultatea de Ştiinţe Economice, până în 24 iulie.
Înscrierile la drept încep ultimele
De miercuri, 15 iulie vor începe şi înscrierile pentru Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, care vor avea loc până în 22 iulie, iar viitorii ingineri se pot înscrie la “Herman Oberth” între 15 şi 24 iulie. Ultima facultate din ULBS care va începe înscrierile anul acesta este Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu”, care a ales perioada 16-26 iulie pentru primirea dosarelor de înscriere.
Concurs de dosare
La majoritatea facultăţilor, admiterea se face pe bază de concurs de dosare, excepţie făcând doar câteva specializări. “De exemplu, la Facultatea de Teologie, elevii vor susţine şi un interviu, la Arte Plastice vor trece tot printr-un interviu şi o probă de desen, iar la specializările de medicină general şi dentară elevii vor susţine un test grilă din biologia de clasa a XI-a sau chimia organică din clasele a XI-a şi a XII-a”, arată reprezentanţii Universităţii.
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, pune la dispoziţia viitorilor studenţi un număr de 4835 de locuri la zi, dintre care 1680 fără taxă şi 3115 cu taxă, dar şi 4130 de locuri la forma de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă. Taxa de înscriere este de 100 lei pentru fiecare dosar depus, excepţie făcând Facultatea de Medicină, la care se plăteşte o taxă de înscriere de 200 lei.
Documente necesare înscrierii:
Viitori studenţi vor avea nevoie de un dosar plic, o cerere de înscriere, care se obţine de la comisia de admitere, în ziua depunerii dosarului, diploma de bacalaureat, în original sua copie legalizată, foaia matricolă şi certificatul de naştere, în copii legalizate, trei fotografii tip buletin, buletinul de identitate sau paşaportul în copie simplă, o adeverinţă medical tip, din care să rezulte starea sănătăţii candidatului, dovada de plată a taxei de înscriere şi 10 plicuri A5, timbrate şi autoadresate, acestea din urmă fiind necesare doar candidaţilor care optează pentru forma de învăţământ la distanţă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite