Măicuţele de la Cârţişoara se vaccinează împotriva rabiei, după ce un câine turbat a fost găsit la mânăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de măicuţe de la mânăstirea din localitatea sibiană Cârţişoara au fost îndrumate de medicii epidemiologi să se vaccineze împotriva rabiei, după ce veterinarii au găsit în zonă un câine turbat.

După identificarea câinelui turbat, medicul de familie din zonă, sub îndrumarea specialistului de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, a început o anchetă epidemiologică la mânăstirea Cârţişoara.

“Conform datelor pe care le avem la acest moment, aşezământul este format din circa 20 de persoane, iar medicul de familie din zonă a început investigaţia epidemiologică (sub  îndrumarea medicului epidemiolog responsabil de la DSP) pentru a stabili care şi câte dintre aceste persoane sau din afara mânăstirii au venit în contact cu animalul bolnav. Nu avem informaţii ca cineva sa fi fost muşcat de câine.

Toate persoanele expuse au fost îndrumate să se prezinte în cel mai scurt timp la Centrul Antirabic din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, pentru a primi vaccinul antirabic şi a fi luate în evidenţă.

Profilaxia specifică prin vaccinare antirabică este eficientă  doar dacă se aplică în primele 72 de ore de la contactul infecţios. DSP are posibilitatea de a suplimenta cantitatea de vaccin, în caz de necesitate”, explică medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcției Județene de Sănătate Publică.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite