Mai puţini sibieni răciţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul sibienilor care au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii respiratorii acute a scăzut cu aproximativ 10 la sută, iar al celor cu pneumonii, cu aproape 20 la sută.

Citiţi şi: 

Numărul pneumoniilor creşte alarmant la Sibiu

A scăzut numărul sibienilor cu infecţii respiratorii

1.414 sibieni au ajuns săptămâna trecută la medic cu infecţii respiratorii acute, cu aproximativ 10 la sută mai puţini decât în săptămâna 4-10 aprilie. Cele mai multe cazuri, aproximativ 30 la sută din total, au fost la copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.            

“Referitor la circulaţia virusurilor gripale, în săptămâna 15 nu a mai fost confirmat cu laboratorul nici un caz de gripă. Se menţin pentru investigaţii epidemiologice şi de laborator 18 cazuri de suspiciune, declarate de medicul sentinelă din localitatea Mihăileni, unde a evoluat în ultimile două săptămâni un focar local. În contextul actual, putem caracteriza  actuala săptămână ca activitate gripală sporadică”, precizează medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Şi numărul sibienilor care s-au îmbolnăvit de pneumonii a scăzut în intervalul amintit cu aproximativ 20 de procente. Săptămâna trecută s-au înregistrat 180 de cazuri, cele mai multe dintre ele, respectiv 49, la copii cu vârste până în 4 ani.

Medicii de la Ambulanţă au intervenit în 540 de cazuri, cu aproape 8 la sută mai multe decât în săptămâna 4-10 aprilie. Tot în săptămâna care a trecut, cea mai mare rată a absenteismului s-a înregistrat în grădiniţe (22.09%), urmată de cea în licee (5.80%) şi şcoli (4.31%).  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite