Mai mulţi poliţişti în comunele cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Comunele cu o rată mare a infracţionalităţii, cum sunt Şelimbărul, Roşia, Vurpărul sau Şura Mică vor avea mai mulţi poliţişti, conform noului concept de reorganizare a poliţiei rurale.

Noul concept reînfiinţează funcţia de şef de post, iar oamenii legii vor putea fi găsiţi în fiecare comună din judeţul Sibiu.

Noile măsuri vin la pachet şi cu o serie de cheltuieli, cum ar fi cele generate de lucrările de amenajare ale posturilor de poliţie, o parte din acestea urmând să fie pentru poliţişti şi locuinţe de serviciu.

Sediile vor trebui să aibă săli de primire şi spaţiu de lucru, şi toate posturile, cu excepţia celor din patru comune, vor avea în dotare şi autoturisme de serviciu, fapt care atrage alte cheltuieli date de suplimentarea cotelor de combustibil.

În patru comune, respectiv Poplaca, Alma, Turnu Roşu şi Aţel poliţiştii nu vor avea maşini de serviciu. În primele două vor circula cu scuterele iar în celelalte două vor merge la intervenţii pe jos.

Numărul de poliţişti din posturi va varia între 2 şi 8, în funcţie de rata infracţionalităţii din zonă.

Potrivit şefului Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Sibiu, comisarul şef Marcel Turloiu, cea mai mare parte a infracţiunilor din mediul rural se înregistrează în comunele din apropierea municipiilor Sibiu şi Mediaş, respectiv Şelimbăr, Roşia, Vurpăr; şura Mică, Cristain, Blăjel, Dârlos; Brateiu.

„Aceste posturi vor avea un şef de post şi 4 sau 5 lucrători, iar la Şelimbăr vom avea un şef de post şi 8 lucrători”, a spus comisarul şef Marcel Turloiu.

Până acum, reorganizarea înseamnă 184 de poliţişti în posturile rurale, lor urmând să li se alăture în toamna acestui an alţi 64, absolvenţi ai Academiei de Poliţie.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite