Sibiu: Mai multe locuri de parcare pentru sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Mai multe locuri de parcare pentru sibieni
Sibiu: Mai multe locuri de parcare pentru sibieni

Sibiul are peste 5000 de locuri de parcare amenajate în toate cartierele capitalei judeţului. Municipalitatea sibiană a finalizat planul de reconfigurare a parcărilor din oraş  precum şi a zonelor unde se fac noi parcări.

După ce a tot anunţat aproape lună de lună ce noi locuri de parcare, municipalitatea a făcut zilele trecut un bilanţ al locurilor de parcare din fosta Capitală Culturală Europeană. Astfel s-a constat că spaţiile de parcare existente, cu sau fără plată, sunt amenajate în 80 de locaţii cu un total de 5.051 de locuri de parcare. Acestea sunt amenajate în parcări, pe aliniamente stradale sau în parcări zonale pentru blocuri. Din acest total, în zona centrală a Sibiului, adică centrul istoric, oraşul de jos şi zona Piaţa Unirii, au fost amenajate 2.594 locuri de parcare. Cea mai mare parcare amenajată din această zonă este Cazarma 90 cu 205 locuri. „Am considerat că în zona centrală a oraşului trebuie amenajate maximul posibil de locuri de parcare, aici fiind situate sedii ale instituţiilor publice, obiective de interest turistic şi de agrement, fiind şi o zonă cu activitate comercială intensă. Odată cu lucrările de reabilitare a străzilor din centrul istoric, au fost amenajate şi spaţii de parcare, cu precădere pe inelul zonei centrale” a declarat primarul Klaus Iohannis. În cartierele sibiene, un număr de 2.457 locuri de parcare au fost create prin marcare sau amenajarea de spaţii speciale de parcaj. Această statistică include doar locurile de parcare nou create sau marcate, în urma lucrărilor de reabilitare a străzilor, fără a include parcările din zonele de blocuri unde nu au fost începute lucrări de reconfigurare a străzilor, aleilor, a spaţiilor verzi şi a spaţiilor de parcare.

Hipodromul are cele mai multe parcări
Din recensământul făcut de municipalitate reiese că în cartierul Hipodrom, cel mai mare cartier sibian şi în principal un cartier de blocuri, au fost amenajate un total de 942 de locuri de parcare iar în cartierul Vasile Aron au fost amenajate recent 414 locuri. În cartierul Ştrand există 355 de locuri marcate, în cartierul Terezian au fost reamenajate un număr de 293 de locuri iar cartierul Lupeni dispune de 127 de locuri. În cartierul Valea Aurie au fost amenajate recent un număr de 130 de locuri de parcare pe strada Luduş. Cea mai mare parcare din cartiere este cea de pe Aleea Şelimbăr unde au fost create 205 locuri.  În Piaţa Gării şi la intrarea Grădinii Zoologice, două obiective cu trafic intens ale Sibiului au fost create 144 de locuri şi respectiv 12 locuri. În prezent acest tip de lucrări sunt în desfăşurare în cartierul Broscărie iar cele 120 de locuri ce urmează să fie create nu au fost incluse în această statistică.

Mii de locuri în plus
Municipalitatea sibiană spune că planul de reconfigurare a cartierelor a demarat în 2007 nu se va opri aici, iar accentul se va pune pe zonele aglomerate. „Într-un timp relativ scurt au fost marcate peste 2.000 de locuri de parcare. Acest plan amplu va continua şi în anii următori şi avem în vedere crearea de noi locuri de parcare în cartiere” a explicat ediul şef al Sibiului, Klaus Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite