Magistraţii sibieni, prea blânzi cu tânărul mort de beat care a lovit un copil - dosarul se mută la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Dudău este acuzat de nu mai puţin de cinci infracţiuni
Ionuţ Dudău este acuzat de nu mai puţin de cinci infracţiuni

Reprezentanţii Ministerului Public spun că, în cazul tânărului acuzat de nu mai puţin de cinci infracţiuni, măsura dispusă la Sibiu, respectiv simpla interdicţie de părăsire a localităţii, nu este suficientă. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu nu a propus o măsură preventivă adecvată gradului de pericol social al faptelor”, spune reprezentanţii Ministerului Public.

Citiţi şi:

Citiţi şi:

VIDEO - Cu 6 sticle de vin ”la bord” a lovit un copil,după care a fugit de la locul accidentului

Şoferul mort de beat care a lovit un copil şi a fugit are interdicţie să părăsească localitatea

Dosarul lui Ionuţ Dudău, tânărul care duminică noaptea, beat fiind, a furat o maşină, chiar dacă nu avea permis de conducere, a lovit cu ea un copil şi apoi a fugit de la locul accidentului, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

„Prin ordonanţa din 07.06.2011, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin 41 din Codul de procedură penală, au propus Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a dosarului nr. 2944/P/2011 privind pe Dudău Ionuţ, cercetat pentru vătămare corporală din culpă, furt de folosinţă în formă calificată şi  trei  infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, spun reprezentanţii Ministerului Public.

Potrivit acestora, măsura luată de magistraţii din Sibiu, care au dispus în cazul lui Ionuţ Dudău doar o interdicţie de a părăsi localitatea, nu este „adecvată gradului de pericol social al faptelor”. „Raportat la aspectele concrete de producere a faptei, procurorii au dispus faţă de învinuit, măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Având în vedere complexitatea cauzei şi faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu nu a propus o măsură preventivă adecvată gradului de pericol social al faptelor, precum şi necesitatea soluţionării cu obiectivitate a cauzei, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale”, mai spun reprezentanţii Ministerului Public.
 
 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite