Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au motivat condamnarea lui Florin Apostu (VEZI MOTIVAREA INTEGRALĂ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa în cazul lui Apostu nu este definitivă
Sentinţa în cazul lui Apostu nu este definitivă

Potrivit acestora, Apostu s-a lăsat corupt pentru ”a participa activ la elita comunităţii locale”. Magistraţii constănţeni mai susţin că, prin faptelelui Florin Apostu şi ale ofiţerului SRI Tiberiu Popescu a fost afectată încrederea cetăţenilor în actul de justiţie.

Citiţi şi:

Dosarul Apostu,înapoi la Înalta Curte

Prim procurorul Florin Apostu condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Carabulea a primit cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au motivat decizia dată în dosarul în care în care fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

”Inculpatul Apostu Florin Nicuşor a deţinut funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi, profitând de aceasta, a săvârşit mai multe acte de corupţie în scopul, pe de o parte, de a participa activ la ”elita comunităţii locale”, iar pe de altă parte pentru obţinerea unor foloase materiale”, se arată în motivarea instanţei.

”Contribuţia” lui Ilie Carabulea, ”semnificativă”

Potrivit documentului citat, ”Semnificativă în activitatea infracţională a inculpatului Apostu este şi contribuţia inculpatului Carabulea Ilie fondator, acţionar majoritar al holdingiului ”ATLASSIB” SA Sibiu format din 40 de firme cu obiecte de activitate diverse (...) care a profitat de dorinţa celui dintâi de a face parte din sfera oamenilor influenţi la nivelul judeţului, oferindu-i diverse avantaje până la mită”.

Magistraţii mai susţin că, prin faptele celor doi ”persoane chemate să apere legea”, au fost afectate încrederea cetăţenilor în actul de justiţie şi imaginea justiţiei, şi consideră că, în cazul ambilor, ”se impune aplicarea unor pedepse aspre (...) cu închisoarea, care să asigure prevenţia generală, reeducarea inculpaţilor, pentru a răspunde sentimentelor de indignare, frustrare a opiniei publice, reacţiei extrem de negative din partea societăţii civile în cazul unor asemenea fapte”.

Instanţa i-a condamnat pe Apostu şi Popescu la 3 ani, respectiv 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare. Ilie Carabulea a primit doi ani cu suspendare, pedepse cu suspendare primind de asemenea şi ceilalţi trei inculpaţi din dosar. Cu toţii au făcut recursuri, care vor fi judecate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

VEZI AICI VARIANTA INTEGRALĂ A MOTIVĂRII CURŢII DE APEL CONSTANŢA

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite