Magazin de "vise", amendat de OPC sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul magazin de produse etnobotanice care mai funcţionează în municipiul Sibiu a fost amendat cu 10.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, pentru nerespectarea gramajului la diferite produse, iar 25 de plicuri cu substanţe halucinogene au fost retrase de la comercializare.

Directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Sibiu, Ioan Băra, a declarat, că inspectorii instituţiei au făcut un nou control la singurul magazin de plante etnobotanice care a mai rămas deschis în municipiul Sibiu, pentru a cincea săptămână consecutiv fiind descoperite nereguli, conform MEDIAFAX.

"Am făcut un control doar cu inspectorii noştri la singurul magazin de plante etnobotanice care mai funcţionează în municipiul Sibiu. Pentru a cincea săptămână, am găsit abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorului. De această dată, am găsit diferite produse la care nu era respectat gramajul inscripţionat pe etichetă", a declarat Ioan Băra.

Potrivit acestuia, la trei feluri de produse halucinogene, eticheta indica 0,25 de grame de produs, iar la cântărire s-a constatat că erau doar 0,14 - 0,17 grame.

Băra a declarat că, înaintea controlului, inspectorii au vrut să vadă care este amploarea fenomenului vânzării de produse
etnobotanice în municipiul Sibiu şi au monitorizat activitatea
magazinului.

"Timp de 50 de minute, inspectorii au supravegheat magazinul. În acest interval de timp, peste 300 de persoane, tineri,
au intrat în magazin şi au cumpărat diferite produse. Şi dacă este să socotim că au cumpărat cele mai ieftine produse - la 10 lei pachetul - magazinul a făcut, în mai puţin de o oră, 3.000 de lei", a explicat Ioan Băra. Pentru neregulile constatate în timpul controlului, inspectorii OPC au dat o amendă de 10.000 de lei şi 25 de pliculeţe cu diferite substanţe au fost retrase de la comercializare.

La începutul anului, în municipiul Sibiu funcţionau cinci magazine care comercializau produse etnobotanice. Între timp, trei dintre ele au fost închise la decizia administratorilor societăţilor care le deţineau, iar activitatea altuia a fost suspendată, pentru trei luni, de către Garda Financiară Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite