Luna septembrie, bogată în evenimente culturale și sportive la Sibiu VEZI PROGRAMUL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele culturale şi sportive vor continua în Sibiu şi în prima lună de toamnă, menţinând ritmul lunilor de vară. Luna septembrie a început cu Târgul Olarilor şi Zilele Culturii Rrome.

În perioada 3-15 septembrie va avea loc Festivalul Imagine, o competiţie internaţională pentru toate genurile de muzică, adresată tinerilor între 12 şi 20 de ani. În urma preselecţilor naţionale care au avut loc în Sibiu şi Bucureşti, 6 trupe româneşti vor concura pentru a reprezenta România la Festivalul Internaţional Imagine din 2013, din Norvegia. Prima seară de concerte a Festivalului Imagine din acest an  va fi încheiată de Mandinga, iar cea de-a doua seară de trupa La La Band, ambele concerte urmând să aibă loc în Piaţa Mică.

Începând din 1 septembrie şi până în 22 septembrie, Turnul Sfatului va găzdui expoziţia de artă intitulată „Barocul European”, expoziţie organizată de Fotoclub Orizont. Membrii acestui fotoclub vor prezenta publicului vizitator imagini care surprind varietatea şi bogaţia stilului baroc.

Festivalul Internaţional al Artei Lirice se va desfăşura în perioada 12 septembrie - 4 octombrie şi va cuprinde spectacole de operă, de balet, operă pentru copii, recitaluri, realizate în colaborare cu instituţii muzicale din România.

Sibiu Book Fest este un eveniment cultural de stimulare, promovare şi încurajare a cărţii şi al lecturii ca alternative de petrecere a timpului liber şi  facilitează accesul la oferta de carte a editurilor din România. Ediţia a patra a acestui eveniment se va desfăşura în perioada 20-23 septembrie, în Piaţa Mare.

În data de 22 septembrie va avea loc un concurs în cadrul proiectului „Pe meridianele lumii”, un concurs cultural naţional dedicat persoanelor nevăzătoare.

Piaţa Mare şi Piaţa Mică se vor anima cu Cibin Fest 2012 care va avea loc în perioada 27-30 septembrie. Cel mai mare parc de distracţii mobil din ţară va fi amenajat în centrul Sibiului. Jocurile specifice unui parc de distracţii vor colora Piaţa Mare în care vor răsuna şi concertele susţinute de o fanfară din Germania.

Sportul este şi el reprezentat în această lună printr-un eveniment care se adresează iubitorilor de judo. În perioada 14-16 septembrie va avea loc la Sala Transilvania cea de-a 18 ediţie a Turneului Internaţional de judo „Cupa Temerarul” 2012 care reuneşte la Sibiu sportivi de performanţă atât de la cluburile din ţară cât şi din străinătate, din Austria, Italia, Republica Moldova, Grecia, Serbia şi Bulgaria. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv „Temerarul” Sibiu şi este sprijinit de municipalitatea sibiană.






Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite