Luna iulie, bogată în evenimente culturale și sportive, la Sibiu VEZI CALENDARUL EVENIMENTELOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lună iunie cu dans, muzică, modă, ciclism şi tenis, luna iulie se anunţă cel puţin la fel de animată atât cu evenimente culturale, dar şi cu evenimente sportive.

Evenimentul Classics for pleasure - Baroc By Day & Night prezintă publicului în perioada 2-13 iulie spectacole de muzică instrumentală, de cameră sau corală, operă şi spectacole de dans clasic. Reprezentaţiile vor avea loc atât în spaţiile publice din oraş cum ar fi Piaţa Mare, dar şi în spaţii de spectacol interioare, cum ar Sala Oglinzilor.

Concursul - Festival Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, se va desfăşura la Sibiu în perioada 9-16 iulie. Pe parcursul celor şapte zile ale evenimentului se vor desfăşura probele de concurs, precum şi o serie de recitaluri care vor culmina în 15 iulie, la Sala Thalia, cu Gala Laureaţilor. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina oficială a organizatorului: www.filarmonicasibiu.ro.

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu organizează cu sprijinul municipalităţii sibiene cea de a şasea ediţie a evenimentului Transfer european de cultură şi cunoştinţe prin intermediul calfelor călătoare, care se va desfăşura în perioada 16 iulie - 24 august. Proiectul include ateliere de lucru deschise, seri culturale şi o expoziţie de fotografie, panouri informative şi diverse obiecte specifice calfelor. În cadrul atelierelor organizate în Turnul Dulgherilor, în Turnul Olarilor şi pe zona pietonală a străzii Cetăţii vor fi prezente calfe de diferite meserii care vor putea fi urmărite direct la lucru. Meşteşugarii prezenţi la ateliere vor executa diverse obiecte tradiţionale, dar şi unele cu motive baroce-potrivit temei anului cultural 2012.

Cea de a 10–a ediţie a Festivalului Icon Arts-Sibiu, organizat de UCIMR şi Exces Music în perioada 23 iulie - 4 august, propune o serie de concerte cu notă aniversară. Concertele vor avea loc în câteva spaţii emblematice ale Sibiului cum ar fi Teatrul Gong, Sala Thalia,dar şi în bisericile fortificate din Cisnădie, Cisnădioara, Biertan şi Mediaş. Festivalul va cuprinde un masterclass de artă contemporană, o serie de expoziţii, concerte şi spectacole care pornesc de la sugestii baroce şi un concurs internaţional de compoziţie.

În perioada 14 iulie - 15 septembrie va avea loc proiectul Ministagiune de Muzică şi Teatru cu specific baroc prin care se va încerca să se recreeze imaginea vieţii cotidiene din timpul perioadei baroce la Sibiu. În cadrul evenimentului vor fi invitate trupe de muzică şi teatru din toată ţara care vor prezenta publicului reprezentaţii în stil baroc.

Tag the Flag este un eveniment concurs care urmăreşte identificarea şi promovarea locurilor baroce şi evenimentelor mai puţin cunoscute turistic din oraşul Sibiu. Concursul se va desfăşura în perioada 15 iulie - 30 septembrie, fiind un mod aparte de a cunoaşte oraşul, participanţii la concurs aflându-se contra cronometru atunci când trebuie să descopere detalii arhitecturale baroce şi elemente importante din istoria oraşului nostru.

În ceea ce priveşte sportul, şi luna aceasta aduce evenimente din domenii variate.

De departe Raliul Sibiului este unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale lunii şi va avea loc în perioada 19 – 21 iulie. De anul acesta Raliul Sibiului este etapă în Intercontinental Rally Challenge şi etapă în Campionatul European de Raliuri. De aceea în Sibiu vor veni echipaje cunoscute şi apreciate din toată lumea. Parada maşinilor va avea loc în data de 19 iulie, la ora 20, iar startul oficial al Raliului va avea loc în data de 19 iulie, în Piaţa Mică, la ora 21. Piaţa Mare a Sibiului va fi comandamentul central al Raliului.

În perioada 6-8 iulie va avea loc Hard Enduro Cros 2012 - Etapa Campionatului  Naţional de Enduro-Cross al României, aflat la cea de-a şaptea ediţie. Evenimentul este un concurs-spectacol în cadrul căruia concurenţii vor parcurge aproximativ 150 de km de teren accidentat în jurul Sibiului.

Campionatele Europene de Kata şi Kumite pentru Copii,Juniori,Tineret şi Sport 2012 este un alt eveniment cuprins pe agenda sportivă a lunii iulie şi va avea loc în perioada 14-15 iulie.

Federaţia Română de Baschet organizează proiectul Sibiu, România - Start către Eurobaschet 2013 în perioada 17 iulie-12 septembrie.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite