Luna august, bogată în evenimente culturale și sportive la Sibiu VEZI PROGRAMUL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima lună de vară a acestui an continuă să aducă publicul în spaţiile de spectacol outdoor, fie că e vorba de concerte de muzică rock sau muzică populară, expoziţii sau simpozioane.

Festivalul ARTmania a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Piaţa Mare şi Piaţa Mică vor răsuna în perioada 6 - 12 august cu acorduri rock. Die Toten Hosen, Epica, My Dying Bride sau Poets of the Fall sunt câteva dintre cele mai cunoscute formaţii care vor urca pe scenele amenajate în pieţele centrale ale oraşului în zilele de 10, 11 şi 12 august.

În perioada 20 – 22 august la Sibiu va ajunge Caravana TIFF, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Evenimentul va avea loc în Piaţa Mică şi va prezenta publicului filme de succes din toată lumea, dar mai ales filme româneşti.

Festivalul Medieval va avea loc în perioada 25-26 august. Corvus Corax o formaţie de muzică medievală apreciată din Europa până în America Latină se întoarce în 2012 la Sibiu cu un spectacol inedit care aduce pe aceeaşi scenă patruzeci şi opt de artişti. Corul Operei Maghiare din Cluj-Napoca şi muzicieni din Sibiu – membri ai orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu - vor urca pe scenă duminică, 26 august 2012, alături de Corvus Corax, în Piaţa Mare din Sibiu.

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu organizează în perioada 3-5 august evenimentul “Prin Sibiul meu Baroc”. Cei mai cunoscuţi bloggeri din ţară se vor întâlni la Sibiu pentru a vizita oraşul şi vor scrie apoi despre experienţa lor. Fiind un an dedicat barocului, relatările bloggerilor vor pune accent pe elementele baroce de istorie şi arhitectură pe care le-au întâlnit în periplul lor.

Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor", ediţia a 37-a, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu va avea loc în perioada 4-6 august. Anul acesta publicul va fi purtat în barocul european, fiindu-i prezentat dansul, muzica şi gastronomia tradiţională specifice secolelor XVII-XVIII. Festivalul va debuta cu parada portului popular care se va desfaşura în 3 august începând cu ora 18, pe traseul B-dul Nicolae Bălcesu-Piaţa Mare. Spectacolele folclorice vor avea loc în perioada 3-5 august în Piaţa Mare, începând cu ora 19.00.

În 21 august va începe evenimentul intitulat “Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania”, proiect iniţiat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Scopul acestui proiect este acela de a evidenţia în arhitectura rurală o serie de elemente baroce. Proiectul va continua până la sfârşitul lunii noiembrie.

De la sfârşitul acestei luni şi până în 7 septembrie Asociaţia Filateliştilor din judeţul Sibiu va oferi publicului o expoziţie inedită: Barocul în filatelia – Prima expoziţie filatelică a oraşelor Sibiu, Marburg (Germania) şi Klagenfurt (Austria). Expoziţia va prezenta lucrări care se referă la perioada barocă.

Evenimentele sportive ale lunii

Turneu de Tenis la Sibiu – BRD Sibiu Challenger 2012. În perioada 4-12 august, în incinta Tenis Club Pamira din Sibiu, se va desfăşura prima ediţie a turneului internaţional de tenis BRD Sibiu Challenger, care face parte din categoria ATP Challenger Tour, turneu dotat cu premii în valoare totală de 30.000 €. Intrarea pentru public va fi liberă pe toată perioada desfăşurării turneului. Pe lângă spectacolul oferit pe teren de tenismeni recunoscuţi, publicul are ocazia de a vedea trofeele obţinute de Ilie Năstase de-a lungul carierei sale. Meciurile tabloului de calificări au loc în zilele de 4 şi 5 august, urmând ca pe 6 august să ia startul şi primul tur de pe tabloul principal.

Expediţia „PRONATURA”, ajunsă în acest an la cea de-a XVI-a ediţie,este o acţiune sportivă, turistică şi ecologică dedicată copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani şi se va desfăşura pe parcursul a 6 zile, în perioada 6-11 august.

Clubul Sportiv Municipal Sibiu va organiza  proiectul Centura Păltiniş-Memorialul Fraţii Negrea la box, ediţia a XXVII-a, în perioada 8-10 august la Sala Transilvania, având ca scop promovarea boxului în rândul tinerilor sibieni.

Zilele Baschetului 2012 se vor desfăşura la Sibiu în perioada 24-26 august fiind organizate de Asociaţia” Al 6-lea jucător” care îşi propune promovarea baschetului sibian la toate nivelurile.








Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite