Sibiu: Luminiţa Goga, cea care-ţi luminează ziua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Luminiţa Goga, cea care-ţi luminează ziua
Sibiu: Luminiţa Goga, cea care-ţi luminează ziua

Luminiţa Goga lucrează în benzinărie şi, cu un simplu zâmbet, îţi dă mai mult decât o ştampilă pe bon şi restul de bani. Îţi dă o zi mai bună!

Intri în staţie, te grăbeşti, aştepţi ca maşina din faţă să îşi ia carburantul şi să facă loc, deschizi buşonul de la rezervor, iei pompa, te gândeşti că iar s-a scumpit benzina, nu faci plinul, pui doar de 50 de lei, spui că vei merge mai puţin, te gândeşti să-ţi iei o bicicletă, cifrele de pe ecranul luminos al pompei indică 50,02 lei, închizi rezervorul, te îndrepţi îngândurat spre casă să plăteşti, întorci capul să vezi de la ce pompă ai alimentat, te aşezi din nou la coadă, eşti nerăbdător să-ţi iei bonul ştampilat pentru decont şi să pleci, parcă ai un deja vu, simţi că ai mai trăit aceleaşi momente şi altă dată, te gândeşti că ai intrat într-o rutină, te resemnezi, parcă nici nu te deranjează prea mult, vine rândul tău, spui numărul pompei, plăteşti şi EA-ţi zâmbeşte. Şi-ţi urează o zi plăcută. Te trezeşti şi tu zâmbind şi chiar crezi că o să ai o zi mai bună. Doar pentru că persoana care ţi-a încasat banii ţi-a zâmbit şi ţi-a spus “Să aveţi o zi plăcută!” Poate a fost Luminiţa Goga ori poate nu, dar cu siguranţă a fost una din sutele şi miile de Luminiţe care lucrează în staţiile de carburant, persoane cu care te intersectezi aproape zilnic, prin natura meseriei lor.

Îi place curăţenia din benzinării

Luminiţa are aproape şase ani de experienţă într-o benzinărie, o figură prietenoasă şi pe buze mereu un zâmbet cald şi sincer. Adoră să lucreze aici şi cel mai mult îi place că aşa ajunge să cunoască foarte mulţi oameni. “Încă din prima zi de lucru mi-a plăcut să lucrez în benzinărie. Cam totul îmi place, curăţenia dintr-o benzinărie, atmosfera relaxată, echipa cu care lucrez, oamenii cu care intru în contact şi faptul că există posibilităţi de avansare, nu numai în domeniul petrolier. Căci ofertele de lucru vin mereu când eşti un angajat bun”, precizează Luminiţa Goga. De la 18 ani lucrează în comerţ şi la benzinărie a ajuns printr-o întâmplare, atunci când s-a mutat cu soţul în Oradea. La revenirea în Sibiu, după concediul de maternitate, a ales ca loc de muncă tot o benzinărie şi, de trei ani, este devotată muncii sale.

“Citeşte” clientul de cum intră în benzinărie

Lucrând cu oameni, este conştientă că are nevoie de multă răbdare. A fost puţin mai greu la început, dar cum este o persoană care îşi păstrează cumpătul în orice situaţie, n-a întâmpinat probleme de adaptare. “Când lucrezi cu oamenii, trebuie să ai multă răbdare. Acum, după atâţia ani de experienţă, nu mai este deloc dificil să interacţionezi bine cu oamenii. Am învăţat să-i citesc şi îmi dau seama de persoană imediat de cum intră în staţie. Văd ce fel de om este şi ştiu cum să-l abordez”, explică Luminiţa Goga. O întreb de amintiri plăcute ori momente speciale petrecute la serviciu şi Luminiţa începe să râdă. “Dar amintiri plăcute sunt foarte multe şi toate zilele sunt speciale”, încheie femeia pe un ton vesel şi sincer.

Ce-i place
“Îmi place să mă uit la filme de dragoste. Filmul meu preferat este «O floare şi doi grădinari», un film superb. Îl ţin minte de când eram în liceu şi mergeam la cinematograf să-l văd. Acum nu mă mai duc la cinema pentru că nu mai este timp, dar văd filme acasă”, declară Luminiţa Goga.

Ce nu-i place
“Nu îmi plac oamenii mincinoşi, parşivi ori falşi. Şi sunt o grămadă. Apoi, nu-mi place să merg cu transportul public, din cauza mirosurilor, a căldurii şi a aglomeraţiei. Prefer să merg cu maşina”, precizează Luminiţa Goga.

Întrebări şi răspunsuri
Vă faceţi planuri?

Da, am câteva chestii în plan. Încă un copil, să facem o casă pe pământ şi să fiu educatoare. Mereu mi-am dorit să fiu educatoare.
Asta vă doreaţi în copilărie?
Vânzătoare sau educatoare. Când eram copil toată ziua mă jucam “de-a vânzătoarea”, scriam bani, aveam marfă, era un vis de-al meu să ajung să lucrez în comerţ.
Dar acum vreţi să lucraţi cu copii şi nu cu banii.
Da, acum îmi doresc să fiu educatoare, de aceea am şi dat la facultate. Dar, cine ştie, poate că toată viaţa o să rămân în comerţ.
Are fetiţa dumneavoastră un rol în acestă hotărâre?
Pentru mine, familia este pe primul plan şi, ca educatoare, aş avea mai mult timp pentru creşterea fetiţei mele şi pentru familie.

Profil
Născută
: 1 octombrie 1979, Apoldu de Sus
Educaţie: Studentă anul I la Universitatea Babeş-Bolyai, Profil Învăţător-Educator
Ocupaţie: Lucrător comercial
Familie: Căsătorită, are un copil

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite