Lucian Deaconu a deschis cel mai ieftin local din centrul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Deaconu vrea să-i hrănească cu mâncare tradiţională românească pe toţi turiştii care ajung în centrul istoric al Sibiului. Iar când vine vorba de afaceri crede că sibienii se gândesc întotdeauna de două ori până să facă ceva, ceea ce în afaceri  poate fi un avantaj.

CITEŞTE ŞI:

Ioan „Micky” Stoica: astăzi lumea nu dansează, stă faţă în faţă şi ţopăie sau mişcă din mâini

Hugo Wolff a înfiinţat prima trupă de dans contemporan

Dumitru Batâr: “Aştept peste 400 de studenţi la Facultatea de Ştiinţe”

Lucian Deaconu este un intreprizător sibian, care după ce a avut o încercare mai mult sau mai puţin reuşită cu un restaurant în zona centrală a Sibiului, şi-a deschis de curând un nou local. De data asta afacerea este mult mai bine orientată şi vrea să-i atragă atât pe turiştii care vizitează Sibiul cât şi pe sibienii care vor o masă bună şi ieftină. „Am mai avut un restaurant în Sibiu până de curând. Aceasta este a doua provocare culinară pentru mine şi sper să funcţioneze aşa cum mi-am propus. Cred că va funcţiona pentru că acum am mai multă experienţă în acest domeniu”, spune cu încredere Lucian.

Nu simte criza

Deşi toată lumea despre asta vorbeşte şi toţi oamenii de afaceri se înghesuie să dea pronosticuri cu privire la revenirea economică a ţării, Lucian Deaconu este mult relaxat şi stăpân pe sine din acest punct de vedere. Dimpotrivă, spune că el personal nu prea simte efectele crizei economice, însă nişte măsuri mai potrivite se impuneau. “Eu unul vă spun sincer că nu simt că este criză. Sunt şi norocos pentru că am şi soţia care lucrează în turism şi care se descurcă bine, mai am şi alte afaceri în străinătate, deci nu pot să mă plâng”, mărturiseşte Lucian Deaconu.

Colectare mai bună a taxelor

Din punct de vedere al unui om de afaceri, măsura adoptată de Guvern la începutul acestei veri, privind majorarea TVA-ului, a fost una eronată. Lucian Deaconu crede că mult mai utilă ar fi fost o mai atentă colectare a taxelor şi impozitelor existente. “Părerea mea, ca intreprinzător, este că această creştere a TVA-ului nu este o soluţie bună. Eu de exemplu, sunt un bun contribuabil şi plătesc destul de mulţi bani statului. Ori în cazul acesta aş dori să se ia mai multe măsuri de control asupra celor care nu-şi plătesc taxele şi impozitele. Consider că o colectare mai bună a taxelor ar fi avut efecte mult mai benefice decât TVA-ul de 24 la sută”, spune Lucian.

La un pas de primărie

Cea mai recentă idee de afaceri a lui Lucian a fost deschiderea celui mai ieftin local din centrul Sibiului. “Ne-am gândit să facem un local ieftin tocmai pentru că aici vin foarte mulţi turişti şi nu există aşa ceva. Toată lumea are preţuri mari. Noi vrem să oferim sibianului şi turistului o alternativă la restaurantele clasice. Dorim să fie nu acel impinge tava clasic, ci mai mult decât atât, prin serviciile pe care le oferim. Specificul nostru este mâncarea tradiţională românească, adresată în primul rând turiştilor. Iar până acum avem clienţi din toate categoriile şi de toate vârstele”, mai spune Lucian Deaconu.
Cât priveşte criza şi celelalte probleme economice, Lucian are de mult o părere bine încolţită: numai după ce vom adopta şi noi moneda unică europeană vom mai scăpa de probleme. “S-a vorbit până acum că în 2015. Acum nu se mai ştie prea précis o dată anume”, mai spune Lucian Deaconu.

Ce-i place:
„Îmi place fotbalul, să-l privesc, şi îmi place să joc tenis de masă şi tenis de câmp. Cu cel de câmp mai uşor în ultima vreme că am o problemă la spate”

Ce nu-i place:
„Mă enervează că sunt prea multe străzi în reparaţie în Sibiu. Se apucă de prea multe o dată şi durează prea mult până le termină”

Întrebări şi răspunsuri:

Cum fac sibienii afaceri, cum sunt ei din punctul ăsta de vedere?

Sibienii, din punct de vedere al comportamentului economic, sunt mai mult decât ok. Sibianul este în general mai conservator şi mai rezervat, gândeşte de două ori până ia o decizie clară. Asta poate fi în folosul lui de cele mai multe ori.

Unde ţi-ai făcut ultima vacanţă?

În Turcia, în Antalya şi am fost super-încântat de tot ce am găsit acolo şi tot ce am văzut. Turcii sunt ireproşabili în turism. Recomand cu încredere tuturor o vacanţă în Turcia, se vor convinge singuri că merită.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite