Sibiu: Elena Lucescu, doamna de fier de la pensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie puternică, fost colonel, a renunţat la armată şi la traiul din Bucureşti pentru a se muta în Mărginime şi a deschide aici o pensiune care rupe convenţiile.

De eşti turist şi cauţi cazare în Mărginimea Sibiului, cum intri în Sibiel dinspre Orlat, construcţia proaspătă de lemn de pe partea stângă a drumului te atrage ca un magnet. Este pensiunea "Casa Elena" cu patru margarete şi multe ronduri de flori. Cea care este în spatele ideii de a oferi confort, lux şi calitate într-o pensiune de la sat este Elena Lucescu, o femeie remarcabilă care mereu şi-a dorit să facă lucrurile diferit faţă de ceilalţi. "Pensiunea Casa Elena aduce calitate în acest sector. Interioarele sunt originale şi unice, toate concepute de mine, fără ajutorul unui designer de interioare. Am folosit în fiecare cameră combinaţia alb-negru şi am pus accentul cu o altă culoare, ca accesoriu. Şi lenjeria este făcută de mine, special pentru fiecare cameră în parte. Este o îmbinare între clasic şi elegant, glamour şi stil", explică Elena Lucescu.

"Orice detaliu contează!"
Femeia povesteşte că atât de mare i-a fost dorinţa ca pensiunea să arate la final ca în planurile sale încât toate lucrările, de la stadiul de "gri" a construcţiei până la sfârşit, au fost făcute de mâinile ei şi ale soţului. "De multe ori nu puteam să le explic muncitorilor ceea ce vreau, când le explicam ei nu înţelegeau ceea ce le ceream iar produsul final nu se potrivea deloc cu ceea ce-mi imaginasem. Aşa că eu m-am ocupat de pereţi, podele, mobilier şi decoraţiuni, până şi cel mai mic colţişor este studiat şi amenajat într-un fel unic", povesteşte Elena. Şi este de ajuns să-ţi arunci o privire în pensiune pentru a înţelege că nimic nu-i lăsat la întâmplare. De la tufele de flori din grădiniţă, la încăperea care adăposteşte numeroase goblenuri şi obiecte de artă aflate în colecţia personală a familiei, la mobila veche restaurată din sala de mese şi apartamentele care oferă camere pentru copii, cu multe jucării.

Cameristă, bucătăreasă şi administrator, în acelaşi timp
Din dorinţa de perfecţiune, Elena este şi administrator şi cameristă, şi bucătăreasă şi grădinar, şi ospătar şi cea care spală şi calcă lenjeria. Toate caracteristicile pensiunii au o ordine şi trădează meticulozitatea unei firi militare. Chiar aşa şi este. Elena a lucrat aproape două decenii în armată, 13 ani în Brăila şi 6 în Bucureşti, şi a părăsit structurile militare cu funcţia de colonel. "Am îndeplinit o funcţie de comandă fiind prima şi singura femeie care a condus acea structură. La 36 de ani mi-am atins apogeul din punct de vedere profesional fiind numită pe o funcţie de colonel. Mai mult de atât nu se putea, ca femeie, iar la 40 de ani mi-am încheiat conturile cu armata", afirmă cu o undă de regret Elena. Dar nu, nu-i este dor de armată, pentru că şi acasă are parte de un fel de serviciu militar. "Oriunde nevasta este general în familie", încheie
Elena pe un ton şăgalnic.

A dat Bucureştiul pe Sibiu
Era îndrăgostită de Sibiu încă din timpul Şcolii de Ofiţeri ale cărei cursuri le-a urmat în perioada 1983-1986, iar când s-a hotărât să părăsească vacarmul capitalei nu a stat deloc în cumpănă ce oraş să aleagă. Locul unde acum este pensiunea "Casa Elena" era o pajişte plină cu flori de câmp în 2004, când Elena împreună cu soţul au trecut prin Sibiel. "Când am văzut cât de frumos este locul acela am zis că măcar un foişor trebuie să facem acolo", povesteşte femeia. Şi au făcut mai mult, acum fiind una din cele mai frumoase pensiuni din judeţul Sibiu.


Colecţie de 100 de goblenuri
Elenei îi plac foarte mult goblenurile. "Am 100 de goblenuri făcute în 25 de ani, am şi avut o expoziţie în Bucureşti în 2003. Acum, în pensiune este o sală specială pentru goblenuri. Chiar dacă am primit oferte, nu o să le vând, ar fi prea dureros să renunţ la ele", declară Elena Lucescu.

Vrea o zi cu 30 de ore
"Nu-mi place că ziua nu are decât 24 de ore. Ca să pot să mă odihnesc şi eu ar trebui să aibă cel puţin 30. Aşa, când vreau să mă relaxez, îmi iau cafeaua şi o revistă şi merg în grădină. Cred că natura are o putere magnifică care îţi dă energie."

Ce vă place şi ce nu la Sibiu?
E.L.:
Îmi place extraordinar de mult Sibiul, de aceea am şi plecat din Bucureşti în 2005. Singura problemă a oraşului Sibiu este că devine tot mai aglomerat. Asta este şi ideea pensiunii, pentru că se adresează oamenilor foarte stresaţi din capitală.
Nu v-a fost frică să investiţi, cum piaţa este plină de pensiuni?
E.L.:
Am călătorit un pic şi pe afară şi am văzut că şi în Turcia, Grecia, Tunisia este loc pentru toţi, cât de mulţi sunt.
Cum supravieţuiţi crizei?
E.L.:
Plaja de turişti căreia ne adresăm nu este cea afectată de criză. Noi sperăm să supravieţuim crizei, din fericire am termiant de achitat creditele.

Profil
Născută:
13 noiembrie 1964, judeţul Suceava
Educaţie: Şcoala de Ofiţeri, Facultatea de Comerţ din cadrul ASE, Facultatea de Administraţie Publică şi Politică
Ocupaţie: Administrator pensiune
Familie: Căsătorită, are un copil

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite