Locuri de joacă noi şi reabilitate în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Cinci locuri de joacă vor fi din această toamnă complet restilizate şi modernizate, iar alte două vor fi amenajate în locaţii noi. Investiţia va fi finalizată de către primărie până la iarnă, iar fondurile alocate sunt de la bugetul local al Sibiului.

CITIŢI ŞI:

Strada J.S. Bach intră în reparaţii pentru aproape două luni


Încep lucrările la un nou sens giratoriu în Zona Industrială Vest

Nemulţumirile mămicilor, tăticilor sau bunicilor, legat de numărul mic de locuri de joacă din municipiul reşedinţă de judeţ sau de faptul că cele existente nu sunt bine întreţinute şi au doar câtea facilităţi pentru copii, vor fi probabil reprimate pentru moment, de o iniţiativă a administraţiei locale.

Primăria Sibiu va semna chiar în aceste zile un contract ce vizează derularea unei investiţii de aproape jumătate de milion de lei, pentru dotarea locurilor de joacă din cartiere, cu echipamente pentru distracţia copiilor din oraş. „Pentru anul acesta municipalitatea a prevazut în lista de investiţii suma de 400.000 de lei şi a demarat deja procedura de licitatie pentru achiziţia de jocuri pentru spaţiile destinate celor mai mici dintre sibieni, acestea urmand să fie utilizate de copii cu vârsta peste 3 ani”, a explicat Mirela Gligore, Şef Serviciu Relaţii cu Presa în cadrul Primăriei Sibiu.

Este vorba de mobilier ce urmează să fie amplasat în şapte locuri de joacă din Sibiu, respectiv în cartierul Ştrand, pe strada Bihorului, pe strada Onceşti, pe strada Vasile Milea în zona PECO, pe strada Mirăslău, pe strada Valea Aurie, pe strada Plugarilor şi nu în ultimul rând pe Bulevardul Mihai Viteazu. În banii alocaţi urmează să intre şi serviciile de montare şi transport a mobilierului. Primăria va amplasa în aceste locuri de joacă şapte bucăţi de complexe de joacă de tip 1 şi 2 ce conţin tobogane, sisteme de căţărare cu plasă, leagăne duble şi scară şi bară cu inele, patru bucăţi de leagăne duble, trei bucăţi de leagăne cu patru şezuturi, şapte bucăţi de leagăne tip cuib, şase bucăţi de complexe de căţărare de tip hexagonal, şase carusele cu scaun şi 12 bucăţi de echipamente de joacă de tip căluţ.

„Termenul de livrare a materialelor este de şase săptămâni, iar cel de de montare este de maxim două săptămâni de la livrare”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei pentru desemnarea firmei care să se ocupe de acest proiect. Contractul urmează înceapă să se deruleze chiar în această săptâmână, ceea ce înseamnă că finalizarea întregului proces de modernizare va fi undeva în prima parte a lunii noiembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite