Locotenentul protestatar îşi caută de lucru pe site-urile de recrutare. Vezi cum se descrie în CV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Gheorghe, tânărul care în iarna acestui an a luat parte, în uniformă militară, la protestele din Piaţa Universităţii, fiind ulterior exclus din armată, şi-a postat CV-ul pe site-urile de recrutare, în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit CV-ului, Alexandru Gheorghe îşi doreşte un job part time, full time sau project based, departamentele menţionate în CV fiind Servicii Secrete/Servicii Paza Protectie, Militar, Traduceri, Finanţe/Contabilitate, Bănci, Sport/Fitness/Aerobic/Wellness.

Alexandru Gheorghe vrea să lucreze în Sibiu, Cluj sau Câmpia Turzii şi spune că este disponibil oricând pentru potenţialii angajatori.

Potrivit CV-ului, locotenentul este absolvent al Liceului Economic Administrativ "George Bariţiu" din Sibiu şi al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, specializarea Management economico-financiar.

Are de asemenea un master în Managementul informaţiilor în combaterea terorismului absolvit la Academia Naţionala de Informaţii, a urmat un curs de specializare pentru instructori militari absolvit în cadrul unor cursuri organizate de US Army, numit "Train the trainers", are brevet de ofiţer, în grad de sublocotenent, obţinut la finalizarea studiilor universitare ale Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu, brevet de instructor de înot pentru militari şi civili şi atestat profesional în domeniul economic, obţinut la finalizarea studiilor liceale şi recunoscut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe trebuie să plătească statului român aproape 30 de mii de lei

În CV, Alexandru Gheorghe menţionează de asemenea că a fost membru fondator şi fost şef al departamentului pentru cultură, etică şi traditii în cadrul asociaţiei non-guvernamentale Corpul Cadeţilor "General Major Nicolae Uscoi" din Sibiu, iniţiator şi organizator al numeroaselor proiecte desfăşurate de Corpul Cadeţilor, precum UNIVERstudent Fest Sibiu (mai 2007), Sesiunea internaţionaţă de comunicări ştiintifice SECOSAFT Sibiu (iunie 2007), organizator al diverselor seminarii, mese rotunde, tabere pentru copii proveniţi din mediile defavorizate, festivaluri şi evenimente culturale, în colaborare cu Direcţia Judeţeana Sibiu a Autorităţii Naţionale pentru Tineret – ANT şi că are numeroase diplome şi distincţii atât pe plan naţional cât şi internaţional (Turcia, Germania, Finlanda, Ungaria, Bulgaria) obţinute timp de 8 ani în cadrul trupei de dansuri populare "Junii Sibiului".

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?

Locotenentul spune că ştie limba engleză la nivel avansat şi franceza la nivel de începător, că are cunoştinţe de calculator iar despre el spune că este “o persoană comunicativă şi deschisă, capabilă de a susţine un program de efort prelungit, rezistent la stres şi mă adaptez uşor oricărui mediu de lucru. Familiarizat cu munca în echipă şi perfecţionist până în cele mai mici detalii, mă consider un bun organizator dar şi un bun coleg şi îmi îndeplinesc toate sarcinile cu rigurozitate şi seriozitate. De asemenea, am foarte bune aptitudini sportive, datorate pregătirii mele militare”.

Sute de mesaje de susținere pentru Alexandru Gheorghe, locotenentul care a protestat în uniformă

Iată cum se descrie locotenentul în cadrul unui mini-interviu, pe un portal de recrutare:

1. Care este cea mai mare realizare profesională de până acum?

Am reuşit din postura de simplu locotenent al Armatei Române să atrag puţin atenţia ca Românii nu sunt tocmai de călcat în picioare, atunci când am ajuns în Piaţa Universităţii.

2. Care este cel mai mare eşec profesional de până acum?

Consider că nu am avut eşecuri profesionale până în acest moment. Desigur, nu m-am considerat niciodată mulţumit pe deplin de realizările mele profesionale, nici chiar atunci când acestea au fost pe deplin reuşite şi încununate de succes, ci am aspirat mereu spre mai bine şi spre perfecţionarea tehnicilor de lucru. Cu toate acestea, am considerat atitudinea mea drept ambiţioasă şi perfecţionistă, nicidecum nu am perceput-o ca fiind vorba de un eşec.

3. Unde vă vedeţi peste 5 ani?

Peste 5 ani mă vad împletind viaţa profesională cu cea de familie, având un job bun într-o firmă de succes de pe piaţa românească sau internaţională şi dezvoltând în paralel propria afacere.

4. Care este cel mai mare vis pe care-l aveţi? Care este idealul dumneavoastră în carieră?

Cel mai mare vis al meu poate fi considerat în acelaşi timp şi cea mai mare provocare, întrucât nu este vorba de un ideal strict profesional. Îmi doresc să ajung factor de decizie pentru a schimba sistemul şi pentru a îmbunătăţi ceea ce ne dorim cu toţii, însă nimeni nu are curajul şi iniţiativa de a acţiona în consecinţă.

5. Care este jobul care credeţi că vi s-ar potrivi cel mai bine?

Cred că jobul care mi s-ar potrivi cel mai bine ar fi acela de coordonator de proiecte, întrucât consider că am experienţa şi pregătirea necesare în acest domeniu. Jobul care mi se potriveşte cel mai bine este acela care pune accent pe pregătirea şi experienta mea, pe calităţile, rigurozitatea şi spiritul organizatoric pe care le-am dobândit cu prilejul iniţierii şi organizării a numeroase activităţi similare.

6. Descrieţi compania ideală în care aţi dori să lucraţi?

Pentru mine, compania ideală, deci implicit cea în care aş dori să lucrez, este cea care pune accentul pe calitatea oamenilor, pe pregătirea şi pe aptitudinile lor în domeniul pentru care au fost selectaţi.

7. Care este departamentul în care doriţi să lucraţi (aveti dreptul la o singură alegere)?

Cred că departamentul care mi s-ar potrivi cel mai bine ar fi acela de conducere, pentru că ştiu să organizez activităţile în mod eficient şi să aleg oamenii şi pentru că experienta m-a învăţat o bună gestionare a resurselor umane.

8. Detaliaţi personalitatea dumneavoastră ( hobbyuri, aspiraţii, ce vă motivează, stil de viaţă şi lucru, etc ).

În ceea ce priveşte personalitatea mea, aş caracteriza-o ca un sincretism din toate domeniile. Dorinţa de perfecţiune, de avansare şi de schimbare mă motivează în tot ce întreprind şi îmi ghidează de asemenea stilul de viaţă si de lucru, organizat şi bine pus la punct până în cele mai mici detalii. Ca hobby-uri am activităţile sportive, dar şi cele artistice, culturale, literare sau cele care solicită gândirea, logica şi atenţia (şahul).

Contactat de Adevărul, Alexandru Gheorghe spune că nu vizează un anumit gen de proiecte şi că este dispus să răspundă unor provocări profesionale, asta în cazul în care va pierde procesul prin care solicit reîncadrarea sa în armată.

“Dacă câştig, o să fiu un ofiţer al Armatei Române, aşa cum trebuie”, spune Alexandru Gheorghe. 

Cariera militară a lui Alexandru Gheorghe (28 de ani) s-a încheiat în februarie, după ce Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai săi de la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a decis excluderea din Armată. UPDATE Statul Major al Forţelor Aeriene a decis excluderea locotenentului protestatar din Armată

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană au fost: participarea la mitingul din Piaţa Universităţii, Bucureşti, purtarea uniformei militare pe timpul participării la proteste, neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei şi acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii.

MApN: Lt. Gheorghe a cerut 50% din puterea de decizie a Consiliului Militar ce ar trebui să preia "destinele României"

În luna iunie, locotenentul s-a înscris în cursa pentru Primăria Municipiului Sibiu din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, însă a obținut doar 371 de voturi din cele 67.954 valabil exprimate în municipiul Sibiu, având un procent de 0,54 la sută din voturile exprimate. Cu acest rezultat, locotenentul s-a clasat pe penultimul loc în bătălia electorală de la Sibiu, fiind al nouălea din cei 10 candidaţi în funcţie de numărul de voturi primite. Locotenentul protestatar a strâns 371 de voturi în cursa pentru Primăria Sibiu

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Dacă va fi să ies vreodată din sistem, nu o voi face pe uşa din dos!"
Locotenentul de doar 27 de ani care a pus pe jar o ţară întreagă, apărând în mijlocul protestatarilor îmbrăcat în uniforma militară, a vorbit cu reporterii „Adevărul" despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele 24 de ore. Citeşte continuarea aici!

Membrii Consiliului de Judecată din Flotila 71 Aeriană au decis în unanimitate trecerea în rezervă a locotenentului protestatar
Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai locotenentului Alexandru Gheorghe a decis, luni seară, excluderea din Armată a acestuia. Redăm integral comunicatul oficial emis de către Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării"
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Mă simt exact ca Victor Petrini în beciurile Securităţii!"
Mai mulți susținători ai locotenentului Alexandru Gheorghe protestează, în acest moment, în fața Flotilei 71 Câmpia Turzii. Aceștia poartă pancarte cu mesaje de susținere a locotenentului, precum și poze cu ofițerul. Citeşte aici continuarea!

Vezi de ce a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată
Originar din Sibiu, tânărul ofiţer care li s-a alăturat protestatarilor din provine, după cum însuşi mărturiseşte, dintr- o familie de oameni simpli. A urmat un liceu economic, însă spune că de mic şi-a dorit să devină militar. Citeşte aici continuarea!

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite