Locotenentul protestatar a pierdut procesul cu Ministerul Apărării Naţionale, în care cerea reîncadrarea sa în Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, marţi, în procesul în care locotenentul Alexandru Gheorghe, tânărul care, în iarna acestui an, a luat parte, în uniformă militară, la protestele din Piaţa Universităţii, cerea anularea ordinului de excludere din Armată.

Curtea de Apel Bucureşti a respins "ca neîntemeiată" acţiunea lui Alexandru Gheorghe, în care locotenentul cerea anularea deciziei prin care a fost exclus din Armată. Contactat de Adevărul, acesta a spus că, deocamdată, nu doreşte să comenteze, dar că, probabil, va ataca decizia cu recurs. 

"Probabil că vom face recurs, încă nu am apucat să vorbesc cu avocatul", a spus Alexandru Gheorghe.

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe trebuie să plătească statului român aproape 30 de mii de lei

Cariera militară a lui Alexandru Gheorghe (28 de ani) s-a încheiat în februarie, după ce Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai săi de la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a decis excluderea din Armată. UPDATE Statul Major al Forţelor Aeriene a decis excluderea locotenentului protestatar din Armată

Locotenentul protestatar îşi caută de lucru pe site-urile de recrutare. Vezi cum se descrie în CV

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană au fost: participarea la mitingul din Piaţa Universităţii, Bucureşti, purtarea uniformei militare pe timpul participării la proteste, neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei şi acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii.

MApN: Lt. Gheorghe a cerut 50% din puterea de decizie a Consiliului Militar ce ar trebui să preia "destinele României"

În luna iunie, locotenentul s-a înscris în cursa pentru Primăria Municipiului Sibiu din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, însă a obținut doar 371 de voturi din cele 67.954 valabil exprimate în municipiul Sibiu, având un procent de 0,54 la sută din voturile exprimate. Cu acest rezultat, locotenentul s-a clasat pe penultimul loc în bătălia electorală de la Sibiu, fiind al nouălea din cei 10 candidaţi în funcţie de numărul de voturi primite. Locotenentul protestatar a strâns 371 de voturi în cursa pentru Primăria Sibiu

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Dacă va fi să ies vreodată din sistem, nu o voi face pe uşa din dos!"
Locotenentul de doar 27 de ani care a pus pe jar o ţară întreagă, apărând în mijlocul protestatarilor îmbrăcat în uniforma militară, a vorbit cu reporterii „Adevărul" despre cum i s-a schimbat viaţa în ultimele 24 de ore. Citeşte continuarea aici!

Membrii Consiliului de Judecată din Flotila 71 Aeriană au decis în unanimitate trecerea în rezervă a locotenentului protestatar
Consiliul de Judecată format din cinci colegi ai locotenentului Alexandru Gheorghe a decis, luni seară, excluderea din Armată a acestuia. Redăm integral comunicatul oficial emis de către Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării"
Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, la terminarea programului de lucru, că nu a fost în niciun fel sancționat deocamdată de către conducerea unității din Câmpia Turzii. De asemenea, acesta a arătat că soluția pe care a propus-o, miercuri, pentru aplanarea conflictelor a fost respinsă de către superiori. Citeşte aici continuarea!

Alexandru Gheorghe: „Mă simt exact ca Victor Petrini în beciurile Securităţii!"
Mai mulți susținători ai locotenentului Alexandru Gheorghe protestează, în acest moment, în fața Flotilei 71 Câmpia Turzii. Aceștia poartă pancarte cu mesaje de susținere a locotenentului, precum și poze cu ofițerul. Citeşte aici continuarea!

Vezi de ce a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată
Originar din Sibiu, tânărul ofiţer care li s-a alăturat protestatarilor din provine, după cum însuşi mărturiseşte, dintr- o familie de oameni simpli. A urmat un liceu economic, însă spune că de mic şi-a dorit să devină militar. Citeşte aici continuarea!

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite