„Litoralul Ardealului” se pregăteşte să-şi întâmpine turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti sunt aşteptaţi şi în acest an la lacurile naturale cu apă sărată de la Ocna Sibiului, pentru a îmbina o zi de plajă şi relaxare cu o porţie de sănătate, apa lacurilor fiind recunoscută pentru proprietăţie sale terapeurice. Aproximativ 4 miliarde de lei vechi au fost investiţi în acest an la Ocna Sibiului, iar după 15 mai lacurile sărate vor fi gata să-i primească pe turişti.

Municipalitatea a investit în acest an la lacuri aproximativ 4 miliarede de lei vechi, pentru ca turiştii să aibă parte de cele mai bune condiţii.

„La cererea turiştilor de anul trecut, care s-au plâns de duşurile foarte reci, am făcut o investiţie în duşuri solare. O să avem duşuri solare cu panouri solare. Costul acestor duşuri va fi 3 lei, 3 minute, vor fi pe bază de jetoane”, explică Daniela Buta, administrator al complexului de lacuri sărate de la Ocna Sibiului.

Tot din acest an, pe turişti îi vor aştepta aparate de fitness amplasate în aer liber, iar pentru copii vor fi două bazine cu apă dulce, lângă lacul Brâncoveanu.

Terasele  sunt în curs de amenajare, una singură fiind până acum finalizată, cea de lângă lacul Brâncoveanu.

La fel ca şi anul trecut, adulţii vor plăti pentru intrare 12 lei iar copiii, 8 lei. Taxa de parcare este de 10 lei pe zi, respectiv 5 lei pentru jumătate de zi.

Baie la Ocna, de 1 mai

Deschiderea oficială se face spre după jumătatea lunii mai, însă lacurile sunt deschise, în avanpremieră, în minivacanţa de 1 mai, când doritorii se pot bucura de baie şi distracţie, mai ales că meteorologii anunţă la Sibiu temperaturi de 30 de grade.

Duminică, în prima zi în care s-a putut face baie la Ocna, doritorii nu au întârziat să apară, mai ales că, nefiind deschis oficial sezonul, taxa de intrare a fost de 8 lei, iar parcarea a fost gratuită.

„De ani de zile alegem Ocna. Ieri am venit, aici a fost închis şi am fost la ştrand, şi am aşteptat să deschidă cât mai repede, ne place foarte mult. Fiind în amenajare e destul de bine, sper să fie mai bine când se deschide sezonul oficial. După vreme nu se vede că e aprilie, parcă am fi în mijlocul verii. Apa e puţin rece la suprafaţă, dar mai jos e caldă, se poate face baie liniştit”, a spus Ana Borda, o braşoveancă de 50 de ani care a venit duminică împreună cu soţul la Ocna.

Băi de soare, sare şi nămol

Pe lângă baia în lacurile cu apă sărată, cei care au ajuns duminică la Ocna au intrat şi în Lacul Negru, unde au făcut băi de nămol. 

„Ne curăţăm de boli şi ne scuturăm de iarnă. E plăcut, apa este bună pentru că jos mâlul degajă căldură şi fermentaţie. Sunt de la Cisnădie, e prima baie pe anul ăsta, iar pentru cei care nu ştiu să înoate, aşa ca mine, acest lac este cel mai potrivit, penrtru că este de mică adâncime”, a spus Maria Schneider, în vârstă de 58 de ani, din localitatea sibiană Cisnădie. 

80.000 de turişti în 2011

Anul trecut, aproximativ 80.000 de turişti s-au bucurat de soare la lacurile naturale de la Ocna Sibiului. „Anul acesta ne aşteptăm să fie mai mulţi, pentru că deschidem mult mai repede, anul trecut am deschis abia în 9 iulie, am avut un sezon foarte scurt, sperăm să fie la fel de bun ca anul trecut dar pe o perioadă mai lungă”, spune Daniela Buta, administrator al complexului de lacuri sărate de la Ocna Sibiului.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite