Lidia Bădilă: „Eşti mult mai motivat când lucrezi pentru tine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidia a lucrat ani buni în presă. De puţin timp a renunţat în favoarea unei afaceri pe cont propriu şi promovează  alimentaţia sănătoasă şi naturală.

CITIŢI ŞI:

Daniela Presecan şi-a deschis o afacere inspirată din meseria de „mămică“


Lidia este o fire extrem de optimistă şi ambiţioasă. În copilărie era fascinată de cer, îşi dorea să lucreze în domeniu astrologiei şi ani buni s-a gândit să se facă astronaut. „Când am fost mică îmi doream să ajung astronaut. Îmi plăcea extrem de mult să privesc cerul, stelele şi să le studiez. Mă şi vedeam plecând în spaţiu. Şi am fost destul de consecventă. Până la 15 sau 16 ani eram convinsă că asta voi face. Mă fascina astrologia“, spune Lidia Bădilă.


Dar timpul a trecut şi o dată cu maturizarea ei, planurile de viitor nu se mai raportau la plecări în spaţiu. A decis să dea admitere la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi a urmat specializarea de Biblioteconomie –Arhivistică. Nu avea însă să continue pe acest domeniu, pentru că un alt domeniu, destul de nou şi extrem de palpitant, urma să îi fure inima. A intrat în breasla jurnaliştilor şi a lucrat mai întâi pentru o televiziune locală.
„Am început să merg pe teren, făceam diverse reportaje, apoi încet, încet am moderat mai multe talk-show-uri şi îmi plăcea enorm de mult“, povesteşte Lidia. Dar nu s-a rezumat la presă locală. Cu timpul, experienţa acumulată o recomanda tot mai mult pentru a trece la nivelul următor. A intrat în presa naţională şi a lucrat, pe rând, ca şi corespondent pentru renumite televiziuni naţionale. A muncit pe brânci şi o bună bucată de vreme nu s-a putut gândi că ar putea să renunţe pentru a face altceva. Se vedea făcută pentru presă. „Pentru o perioadă am întrerupt activitatea şi am plecat pe un vas de croazieră la muncă. M-am întors apoi şi mi-am reluat activitatea“, spune sibianca.

Vrea să facă regie-film

Cel mai mare vis al ei este acum să facă regie. „Mi-a plăcut dintotdeauna ideea de a face regie-film. M-am tot gândit să urmez cursuri pentru această specializare, dar până acum nu am avut ocazia. Sper totuşi să reuşesc să îmi împlinesc şi această dorinţă. E visul meu să fac filme documentare şi nu numai. Şi asta pentru că ador să privesc, să observ şi să găsesc explicaţii la ceea ce se petrece în jurul meu“, mai adaugă Lidia.


De curând însă a ieşit complet din breasla jurnaliştilor şi şi-a deschis o afacere pe cont propriu. „Mergând foarte des prin parc alături de băieţelul meu, Alex, mi-am dat seama că este foarte greu să găseşti  un loc de unde să cumperi un suc natural sau ceva natural de băut, pentru copii. Aşa mi-a venit ideea de a cumpăra două standuri mobile unde se prepară pe loc fresh-uri de portocale. Le-am plasat în parcuri şi au avut succes. Vreau să dezvolt această  idee şi să pot oferi mai multe variante naturale, gen iaurturi sau shake-uri, pentru că în Sibiu nu prea găseşti aşa ceva“, adaugă sibianca. Spune că, dacă îţi deschizi o afacere pe cont propriu eşti mult mai motivat să faci totul pentru ca afacerea să meargă. „Ştii că te baţi pentru tine, nu munceşti pentru altcineva, pui suflet şi eşti mult mai motivat. Când lucrezi pentru altcineva eşti destul de limitat din punctul de vedere al evoluţiei pentru că promovările se fac în funcţie de multe criterii, chiar ţinându-se cont de buget“, spune Lidia Bădilă.

Profil:
Născută: 19 februarie 1979, Avrig
Studii:Facultatea de Biblioteconomie-Arhivistică, ULB Sibiu
Familie: căsătorită, un copil


Întrebări şi răspunsuri:
Nu a fost greu să porneşti o afacere în plină criză?

Pentru mine criza nu a fost un impediment. A fost chiar foarte bine, dar cred că totul depinde de managementul şi modul în care îţi gestionezi veniturile. Când e afacerea ta pui suflet şi faci totul ca să meargă.
Ce îţi doreşti să faci în viitor?
Un lucru pe care mi-l doresc din toată inima este acela de a călători alături de familie. Îmi doresc acest lucru extrem de mult, aş vrea să putem vedea lumea în lung şi-n lat, să ne plimbăm şi să cunoaştem cât mai multe locuri.

Ce îi place:
Îi place extrem de mult să citească, să vizioneze filme documentare, dar şi să petreacă timpul liber alături de familie, să meargă cu Alex în parc cu rolele sau cu săniuţa, acum că e iarnă.


Ce nu îi place:

Lidia urăşte ipocrizia şi minciuna şi detestă să fie tratată altfel decât o face ea cu alţii. Dacă ea este deschisă şi cinstită cu alţii, îşi doreşte ca oamenii să se coporte cu ea la fel.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite