Lideul sindical Marius Vingerzan este noul director al Casei de Cultură a Sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vingerzan
Marius Vingerzan

Marius Vingerzan spune că va conduce instituţia până la finalizarea fostului director, Silvestru Tomuţă, cercetat pentru luare de mită.

Marius Vingerzan este liderul Cartel Alfa Sibiu şi spune că îşi va păstra această calitate, numirea de la Casa de Cultură având caracter interimar.

“Este vorba despre un interimat, până când se va soluţiona procesul domnului Tomuţă”, spune Marius Vingerzan.

Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor, Silvestru Tomuţă, a fost reţinut pe 29 februarie, fiind acuzat de luare de mită.

O zi mai târziu, magistraţii Tribunalului Alba au admis propunerea procurorilor, iar Silvestru Tomuţă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. 

Recursul făcut de Tomuţă la măsura arestării preventive a fost respins.

Potrivit DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

“În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi”.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite