Liceeni din Sibiu sunt stimulaţi să revină în biblioteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Astra“ îi invită pe elevii liceelor din Sibiu să se înscrie în concursul „Azi n-am fost la bibliotecă”, organizat în cadrul programului Biblionet.

Tinerii se pot înscrie în competiţie cu filme scurte, de 3-5 minute, naraţiuni exprimate prin imagini-proze în poze- şi sloganuri, prin care să împărtăşească părerea lor privind prezentul şi viitorul bibliotecilor în România, rolul pe care îl au acestea în viaţa lor.

„Încercăm astfel să contribuim la repoziţionarea statutului bibliotecii publice din România şi să revigorăm frecventarea bibliotecii şi activităţile care se derulează în sistemul bibliotecilor, în general“, spune Florinela Anca Vasilescu, din partea bibliotecii „Astra“.

Elevii care vor să participe la concurs se pot înscrie până în data de 15 ianuarie 2011, pe site-ul www.biblionet.ro, urmând ca, până în luna februarie, un juriul format din regizorul Cristi Puiu şi scriitorii Radu Pavel Gheo şi Florin Lăzărescu să evalueze proiectele.

Fiind vorba despre un concurs, cele mai bune trei proiecte, de la fiecare din cele trei secţiuni vor fi premiate, câştigătorii urmând să fie răsplătiţi cu tablet PC-uri, camere video HD şi e-readere. Festivitatea de premiere va avea loc în luna martie.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite