Lemurieni şi watusi, noile atracţii pentru vizitatorii de la Zoo din Dumbravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemurienii au fost aduşi din Ungaria. Foto: Arhivă
Lemurienii au fost aduşi din Ungaria. Foto: Arhivă

Sibienii sau turiştii care aleg să viziteze fosta capitală culturală europeană din 2007 în perioada sărbătorilor de iarnă şi se încumetă să facă un drum la Grădina Zoologică din Pădurea Dumbrava Sibiului, vor avea parte de surprize plăcute.

CITIŢI ŞI:

Pârtie de săniuş, fun park mai mare şi condiţii de schi mai bune la Arena Platoş din Păltiniş

Sibienii sunt invitaţi la un Bazar de Crăciun special în Sala Oglinzilor

Igluuri şi Hotel de Gheaţă de Crăciun la Bâlea Lac. Locaţiile sunt disponibile şi de Revelion

Asta pentru că acum Grădina Zoologică are patru noi locuitori. Mai exact este vorba de trei lemurieni și un watusi, care întregesc oferta grădinii zoologice în ceea ce privește diversitatea speciilor prezentate. Lemurienii reprezintă o specie nouă prezentă la Grădina Zoologică Sibiu.

Ca specie, aceștia sunt originari din Madagascar, cântăresc în medie 3-4 kilograme, vârsta lor poate ajunge până la 20 de ani și pot face salturi de până la 10 metri înălțime. Tocmai pentru că aceste animale provin dintr-o zonă tropicală, Serviciul Public Grădina Zoologică le-a asigurat acestor animale condiţii specifice în această perioadă de an în care temperaturile de afară sunt în jurul valorii de zero grade.

„A fost amenajat un spaţiu de peste 30 de metri pătraţi cu o înălţime de 2,5 metri, în zona unde ţinem reptilele. Spaţiul este modern şi le oferă condiţii bune de găzduire. Acolo temperatura este tot timpul una ridicată şi constantă”, povesteşte Constantin Bebeşelea, director al Grădinii Zoologice. Exemplarul de watusi va mări familia existentă deja în efectivul Grădinii, formată din două exemplare.

„Cele patru animale au fost aduse de la o grădină zoologică din Ungaria. Anul acesta au mai fost aduși în grădina zoologică 8 lupi iberici și o pereche de cămile. Numărând noile achiziții, Grădina Zoologică adăpostește în prezent 190 de animale din 48 de specii” a mai explicat directorul de la Zoo.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite