Sibiu: Hip hopperul Nicu „Legalize“ Muscă vrea să ia cu asalt topurile muzicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Hip hopperul Nicu „Legalize“ Muscă vrea să ia cu asalt topurile muzicale
Sibiu: Hip hopperul Nicu „Legalize“ Muscă vrea să ia cu asalt topurile muzicale

Legalize este numele de scenă a sibianului Nicu Muscă şi aşa vrea să facă istorie în muzică, cu versurile pozitive de hip hop, menite să aducă bună dispoziţie celor ce-i ascultă piesele.

Este un tip sincer de o francheţe care te ia prin surprindere total. Nu se sfieşte să recunoască că îi place să facă o muzică comercială şi surprinde când spune că vrea ca muzica lui să fie ascultată şi de rockeri, manelişti, houseri ori rapperi. Nicu Muscă, sau Legalize după numele de solist de hip hop, şi-a lansat în această săptămână primul videoclip din carieră pentru maxi-single-ul „Între noi“. „Imaginea de astăzi este foarte comercială, în pas cu 2009. Eu mi-aş dori să vând şapte milioane de discuri, să fac muzică şi să mă asculte toată lumea. Dacă aş fi vrut să fac muzică underground, doar pentru mine, îmi chemam şaptesprezece prieteni şi făceam“, precizează Nicu Muscă.

„Nu sunt un băiat de cartier“
Şi cum Nicu Muscă vrea să se dezlipească de imaginea de rapper care l-a însoţit de prin anul 2001 de când compune şi cântă hip hop, s-a reinventat în acest an şi abordează un look nou, proaspăt şi uşor de digerat. „Vreau să fiu cunoscut ca un om care face muzică, nu ca un rapper. Nu îmi place să fiu asociat cu imaginea unui băiat de cartier. Până anul acesta adoptam un stil mai de stradă, dar nu mai merge în 2009. Unde ai mai văzut în cartier băieţi care stau la colţ de stradă şi sparg seminţe?“, întreabă retoric Legalize. „Am avut o revelaţie, stăteam pe la începutul anului şi mă gândeam că vreau altceva, mă săturasem de tot ce făcusem până atunci. Iar maxi-single-ul „Între noi“ este altceva de tot ce s-a făcut până acum la noi în ţară. Sunt versuri pozitive, care aduc bună dispoziţie. Nu scriu de lucruri rele, nu o să am deloc treabă cu politica. Muzica mea poate fi ascultată de oricine şi oriunde, acasă, în maşină, la petreceri“, explică succint Legalize.

Albumul său este doar despre femei
Din acest an, Legalize şi-a deschis studio în propriul dormitor şi, pe lângă profitul pe care-l poate obţine din această afacere, are un clar avantaj în procesul de creaţie. „Când îmi vine o idee, intru repede în studio şi înregistrez“, spune Legalize. Acum scrie de zor şi înregistrează linii şi refrenuri pentru albumul „Slăbiciuni“ ce o să conţină zece-douăsprezece piese. „Albumul pe care în voi lansa în primăvară va fi despre femeile din viaţa mea, de la paisprezece ani şi până acum. E diferit de albumele de pe piaţă, eu nu imit pe nimeni, am stilul meu propriu. Detest să copiez pe cineva“, subliniază tânărul. Are talent, idei, propriul studio de producţii audio şi video D.A.V.A. Records şi un videoclip incitant în care o are ca invitată pe Diedra, o frumoasă solistă californiacă cu rădăcini româneşti. Unul din mesajele pe care Legalize le transmite în melodia „Între noi“ este “Vreau viaţa ta reală să fie de vis“ şi, în curând se va auzi pe toate posturile de muzică şi la toate radiourile naţionale.

Ce-i place
„Îmi place fotbalul, joc, mă şi uit la meciuri televizate şi, în ultimul timp, am luat-o rău şi pe pariuri. Îmi plac echipele Steaua, Barcelona şi Juventus, sunt echipele mele de mic. Tata este dinamovist şi mă cert tot timpul cu el. Îmi mai plac hainele, am deschis un magazin care comercializează haine de hip hop“, declară Legalize.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii falşi, asta e sigur. Dar, de obicei, nu prea dau importanţă la ce se întâmplă în jurul meu. Nu prea mă interesează de alţii, şi asta poate suna egoist, dar dacă pe ei nu-i interesează de mine, pe mine de ce m-ar interesa de alţii“, subliniază solistul.

Întrebări şi răspunsuri
Cine a făcut videoclipul?

Videoclipul este marca D.A.V.A. Records, m-au ajutat băieţii de la Kartel cu producţia şi montajul.
La ce visezi atunci când îţi îngădui să visezi?
Eu, cât mai sus, cât mai departe. Când te gândeşti la Leglize şi dai play, să-ţi placă şi să asculţi iar şi iar. Vreau să fac o muzică bună, care să ajungă la cât mai multă lume.
De ce un magazin de haine?
Eu cheltui cel puţin 150 de euro lunar pe haine şi anul trecut mi-am zis că ar trebui să deschid un magazin cu haine de stradă. Personal, am o colecţie de 26 de perechi de adidaşi şi 12 şepci, îmi place să le asortez.

Profil
Născut:
12 iunie 1986, Sibiu
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Marketing
Familie: Are o soră de 21 de ani; nu este căsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite