Lăutari din toată ţara petrec mâine la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi gazda Festivalului „ Tarafuri şi fanfare“. Cântece de joc, de voie bună sau de jale vor răsuna pe aleile muzeului, iar acordurile viorilor îi vor îndemna pe toţi la joc

CITIŢI ŞI

Sebastian Stan din Sibiu a câştigat marele premiu al festivalului de folclor „Strugurele de Aur“

Festivalul „Tarafuri şi fanfare” este organizat pentru a doua oară la Sibiu, ediţia de anul trecut atrăgând peste 20 000 de spectatori, potrivit reprezentanţilor CNM „Astra“. Startul distracţiei se va da la ora 14.00, atunci când cei mai buni lăutari din ţară vor porni într-un periplu pe aleile muzeului sibian, pe un traseu ce duce către platoul verde din faţa Cârciumii din Bătrâni.

„Aşa cum se întâmplă şi cu alte manifestări organizate de muzeul sibian, publicului i se propune o experienţă vie, creată pentru el şi împreună cu el. Aleile muzeului vor tresări sub greutatea paşilor celor care vor juca hora, iar ecourile cântecelor vor răsuna până departe, în acest uriaş sat românesc din Pădurea Dumbrava“, spune Ovidiu Baron, purtător de cuvânt al CNM „Astra“.

Din toate colţurile ţării
Grupul Iza, Fanfara din Dirvari (Mambo Siria), Grupul Şezătoarea, Taraful din Greceşti, Taraful din Sângeorz Băi, Taraful din Gălăutaş, dar şi Nea Costica Lautaru' din Cezieni sau lăutari din Gorj vor crea atmosfera de petrecere.

„Muzica lăutarilor i-a însoţit întotdeauna pe români, alinându-le durerile ori tristeţile, înseninându-le inimile şi reaprinzând, de fiecare dată, speranţa unui trai mai lipsit de griji. Muzica a fost prietenul de nădejde al tuturor, fără discriminare, iar poveştile depănate de lăutari, cu sau fără cuvinte, ni se adresează nouă, celor de azi, creând un arc peste timp, o călătorie într-o lume pe care nu o cunoaştem atât de bine pe cât ar trebui, dar în care, paradoxal, ne regăsim“, completează Ovdiu Baron.

Spectacolul va fi prezentat de Grigore Leşe, muzica şi jocul lăutarilor urmând să învioreze atmosfera până seara târziu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite