La Mediaş, tinerii se pot căsători şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Sibiu, tinerii care vor să îşi unească destinele o mai pot face doar în cursul săptămânii. La Mediaş însă, nu s-a pus în discuţie sistarea programului la Starea civilă în zilele de sâmbătă şi duminică.

Reducerea numărului de angajaţi din administraţia publică locală şi reducerea salariilor funcţionarilor din sectorul public a determinat administraţia locală de la Sibiu să ia mai multe măsuri. În urmă cu câteva zile reprezentanţii primăriei Sibiu anunţau că sâmbăta şi duminica nu se vor mai oficia căsătorii în weekend. „Dosarele pentru căsătorie vor fi preluate în zilele de luni, marţi şi miercuri, iar oficierea căsătoriilor se va face în zilele de miercuri (între orele 8 şi 15.30), joi (între orele 8 şi 15.30) şi vineri (între orele 8 şi 13.30)“, se arată într-un comunicat al primăriei Sibiu.


La Mediaş însă nici vorbă de aşa ceva. Medieşenii pot merge să spună „DA “ în faţa ofiţerului de stare civilă, inclusiv în weekend. „La nivelul primăriei Mediaş nu s-a pus în discuţie neoficierea în zilele de sâmbătă şi duminică a cununiilor civile“, anunţă reprezentanţii primăriei Mediaş. Aici singura modificare se referă la acordarea sprijinului de 200 de euro, acordat tinerilor la întemeierea familiei. Legea care prevedea acest spijin a fost abdrogată, motiv pentru care familiile noi constitute nu vor mai beneficia de echivalentul în lei a celor 200 de euro.

De la începutul anului şi până în prezent, la Mediaş, peste 100 de cupluri au ales să spună „DA“ în faţa ofiţerului de stare civilă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite