Jumătate de milion de lei cheltuiţi degeaba pe o mansardă la „Olimpia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mansarda ridicată pe acoperişul bazinului de pe Bulevardul Victoriei va fi demolată fără a fi folosită vreodată
Mansarda ridicată pe acoperişul bazinului de pe Bulevardul Victoriei va fi demolată fără a fi folosită vreodată

Clubul CSM Sibiu va demola o mansardă amenajată în acest an pe acoperişul bazinului de Înot Olimpia. Investiţia fusese iniţial gândită pentru a fi schimbat întreg acoperişul bazinului, dar fosta conducere a CSM-ului a schimbat proiectul pentru a amenaja un minihotel.

CITIŢI ŞI:

Boxul sibian se zbate în mizerie şi sărăcie

Arbitrajul sibian în moarte clinică

Într-o perioadă în care orice finanţare din bugetul statului se obţine cu forcepsul, în Sibiu, peste 500.000 de lei au fost cheltuiţi de către clubului CSM, pentru o investiţie care acum se dovedeşte inutilă.

Bazinul Olimpia este de mai mulţi ani o piatră atârnată de gâtului clubului aflat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST). Problemele apărute la singurul bazin de sărituri pentru înot acoperit din Ardeal, s-au rulat cu repeziciune practic în fiecare an.

Totul părea că se va mai drege la începutul anului trecut, când ANST-ul a informat clubul din Vasile Aaron că a fost aprobată o finanţare în valoare de aproximativ 500.000 de lei, pentru a se efectua reparaţii de urgenţă la acoperişul de la Olimpia. „Era mare nevoie ca să schimbăm tabla de pe acoperiş, pentru că era foarte uzată”, mărturiseşte Viorel Cintean, actualul director de la CSM Sibiu.

Numai că în iunie 2010, Cintean a fost shimbat din funcţie, locul său fiind luat de Vingarzan Sterp. Imediat s-a decis ca proiectul să fie schimbat şi în loc de reabilitarea totală a acoperişului de la bazin, a apărut un proiect prin care să fie shimbată doar jumătare din tablă, iar restul de bani să fie folosiţi pentru amenajarea unui mini-hotel, tip mansardă, cu 10 locuri. Pentru efectuarea lucrărilor a fost desemnată, în decembrie 2010, firma SC Orizont Alpin Cluj Napoca. Aceasta însă a dat lucrarea în subantrepriză la altă firmă, SC Marisan COM SRL, care la rândul ei a împărţit mai departe lucrările la un număr de opt firme. Astfel la Olimpia au ajuns să execute diferite tipuri de lucrări SC Nirami SRL, Eurosib Natura SRL, MGM Construct Generme SRL, Arpăşelu SRL, Rom Cons SRL şi Orizont Alpin SRL şi Sc S&B Arch SRL. Lucrările s-au oprit în primăvara acestui an, dar mansarda a rămas la un stadiu de ziduri de lemn şi tocărie tip termopan.

Bună de demolat

În aprilie 2011, Vingărzan a plecat de la conducerea clubului în aprilie, atunci când Cintean s-a reîntors pe funcţia de director, după ce a câştigat în instanţă procesul cu ANST-ul pentru demitere abuzivă din funcţie. Cintean s-a luat cu mâinile de cap când a văzut ce s-a întâmplat la „Olimpia”. „Fostul director a decis ca să folosească banii pentru a face şi mansarda şi acoperişul. Numai că nu se puteau face aceste lucruri cu cei 500.000 de lei care erau alocaţi exclusiv pentru reparaţii capitale la acoperiş. Aşa s-a pus tablă nouă numai pe aproximativ jumătate din acoperiş şi pe restul chiar s-a şi refolosit tablă veche şi s-a început minunăţia asta de mansardă”, povesteşte actualul director al CSM Sibiu.

Ce este mai grav însă, este faptul că mansarda nu poate fi folosită pe viitor pentru niciun proiect. „Tot proiectul a fost prost făcut. Nu mai putem folosi decât tabla şi termopanele, dar nici astea nu sunt bune pentru că sunt fixe şi nu se pot deschide. Pentru că toată mansarda e pe schelet de lemn, nu se poate utiliza, din cauză că vaporii de clor intră în lemn şi sunt toxici. Trebuie să dăm totul de jos de pe bazin, pentru că nu va rezista” a explicat oficialul de la CSM.

Prefectura Sibiu a explicat pentru ADS, că va deschide o anchetă în acest caz. „În această săptămână, prefectul va analiza situaţia cu factorii resposanbili”, a explicat Dorin Teodorescu, purtător de cuvânt la Prefectură.


Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite